Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan védekezzünk a zsebtolvajok ellen?

Hogyan védekezzünk a zsebtolvajok ellen?

Karácsony környékén talán még aktuálisabb a téma, hogy hogyan is védjük meg értékeinket a zsebesektől. Hétköznapokon is veszélynek vagyunk kitéve, de ez az ünnepek közeledtével megsokszorozódik. Ennek az az oka, hogy a bevásárlóközpontokban, tereken és boltokban sokkal többen vannak, mint általában, így a tettes gyorsan kereked tud oldani, valamint sokkal kevésbé feltűnően lophatja el az értékeinket.

Ha bevásárolni indulunk, nőként mindig gondoskodjunk a több rekeszes, jól zárható táskáról és ezt mindig használjuk is. Sose hagyjuk felügyelet nélkül, még néhány percre sem, esetleg egy ruhapróba erejéig, mert ez pont annyi idő, hogy gyorsan kereket oldhassanak az értékeinkkel. A férfiak tegyék pénztárcájukat, telefonjukat ha tudják párjuk, ismerősük biztonságosan zárható táskájába a vásárlás erejéig. Ha ezt nem tehetik meg, mert például egyedül vágnak neki a feladatnak, akkor a legjobb hely a kabát belső zsebe lehet, vagy egy férfi táska.

Bárki, akinél táska van sose hordja azt úgy magán, hogy könnyen kiemelhető legyen belőle bármi feltűnésmentesen: a válltáskát fogjuk erősen a kezünkbe, ne toljuk a hátunkhoz, ne használjunk háti táskát, ha cipzáros akkor se, az övtáska hátul viselését pedig kifejezetten kerüljük. Ne használjunk olyan darabot, ami nem zárható be cipzárral, sajnos sok divattáskát egy patenttal gyártanak, ami szinte hívogató a zsebtolvajok számára.

A zsebünkbe ne tegyünk semmit sem, talán erre a célra csak a farmernadrágunk elöl lévő zsebe lehetne alkalmas, de oda nem sok minden fér. A többi zsebünket kerüljük, ha zárható akkor is, hiszen ezekből lehet a leggyorsabban eltávolítani dolgokat.

Ha ezekkel megvagyunk akkor sem lehetünk elég óvatosak, így sose vigyünk magammal sok készpénzt, valamint ha a bankkártyánk nálunk van a pinkódot sose tegyük még csak a közelébe sem, hiszen ha már ellopták az értékeinket a kártyánkat használni csak néhány percbe kerülhet.

Legyünk inkább körültekintőek és óvatosak az ünnepek alatt is, minthogy megtörténjen a baj, mert azt már nem lehet nem megtörténtté tenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Legyen nagyon óvatos! Trükkös tolvajok

Az utóbbi időben egyre másra hallani arról, hogy trükkös tolvajok bukkannak fel a városokban. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük