Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan védekezzünk a lakásban élősködő rovarok ellen?

Hogyan védekezzünk a lakásban élősködő rovarok ellen?

Minden ember irtózik attól, hogy lakásában elszaporodjanak az élősködők. Fontos, hogy amint az elsőt észrevesszük, azonnal lássunk hozzá az irtáshoz, mert minél jobban elszaporodnak, annál nehezebb megszabadulni tőlük. Legfontosabb védekező eszköz ellenük a tisztaság, de sajnos a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat, hogy bekerülnek a lakásba.
Először is, ilyen a légy. Ez emberre, állatra egyformán veszélyes, mert a tífusz és a vérhas terjesztője, ezért állandóan küzdeni kell ellene. Fontos, hogy ne hagyjunk soha szerteszét ételmaradékokat, és mosatlan edényeket. A szemetest mindig tartsuk csukva és gyakran ürítsük ki. Ajánlatos szúnyoghálót felszereltetni, ami a legyeket is kizárja. Többféle légy irtószer kapható, de házilag is előállíthatunk ilyet.
Másik ilyen kártevő a bolha. Ez a kártevő nem bírja az erős szagot, ezért az ágyba, a matracok alá tegyünk friss diófa-, vagy dohánylevelet.
A kártevőket a szerint is megkülönböztetjük, hogy mit tesznek tönkre. A hangyák főként az éléskamrákban gyűlnek össze, leginkább az édességekre, de a húst is szeretik. Figyeljük meg, hogy merről jönnek be, és öntsünk ide forró, szódás vizet. A különböző hangyacsapdák is megfelelnek erre a célra.
A moly főleg a ruhákat rágja szét. A naftalin, kámfor, dohány és levendula szagára elmenekülnek.
A svábbogár szívesen tanyázik meleg, rosszul takarított konyhában. Ne hagyjunk kint ételmaradékot vagy vizes rongyot. Megdézsmálja az ételmaradékot, és undorítóvá teszi. A hagyományos rovarirtókon kívül jó módszer a földre állított tányér, melybe cukros sört öntünk. A sörszag odavonzza a rovarokat és belehullanak.
A legkellemetlenebb és a legnehezebben pusztítható élősdi a poloska. Annyira szívós állat, hogy ha jól lakik, akár évekig is megvan élelem nélkül. Főleg a fekvőhelyeket, a hálószobákat keresi fel. Sok poloska irtószer van forgalomban, mégis az állandó nagy tisztaság a legjobb ellenszere. Ha nem sikerülne kiirtanunk, forduljunk szakemberhez, aki ciángázzal kifüstöli ezt a kártevőt a lakásból.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Legyen nagyon óvatos! Trükkös tolvajok

Az utóbbi időben egyre másra hallani arról, hogy trükkös tolvajok bukkannak fel a városokban. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük