Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?

Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?

A nyári hónapokban, mikor nap mint nap szembesülünk a kánikula okozta kellemetlenségekkel, felmerül bennünk a kérdés: hogy tudnánk hatékonyan védekezni a tikkasztó hőség ellen?
A legfontosabb, hogy igyunk minél több folyadékot, lehetőleg hideg vizet. A nagy melegben többet izzad a testünk, emiatt a szervezetnek szüksége van a megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásra. Ha ez elmarad, romlik a közérzetünk, megfájdulhat a fejünk, émelygés törhet ránk, ami gyengébb immunrendszerű embereknél akár rendkívül súlyos végkimenetellel is zárulhat.
A különböző légkondicionáló berendezések nagyban megkönnyítik a kánikula elviselését, ám azok számára is számos technika, ötlet létezik, akik nem rendelkeznek ilyen gépekkel. A hőség általában a késődélelőtti, és a kora délutáni órákban a legtikkasztóbb, ilyenkor használjunk ventilátort. A hatását egy egyszerű módszerrel tudjuk fokozni: tegyünk jeget, vagy jeges vizet a ventilátor elé, így a kiáramló levegő sokkal hűvösebb lesz.
Segít továbbá az is, ha egy hideg vízbe áztatott rongyot vagy zsebkendőt teszünk a homlokunkra, vagy a tarkónkra. Ha átmelegedett, vizezzük be újra, ezt a műveletet tulajdonképpen napszaktól függetlenül bármikor megismételhetjük. A hatás kellemesen frissítő lesz.
Azok számára, akik rendelkeznek mélyhűtővel, létezik egy kissé szokatlan, de mindenképpen hatásos technika. Az ágyneműnket tegyük a mélyhűtőbe, és napközben hagyjuk ott. Éjszakára vegyük ki, így egy hűvös ágyneműben tudunk nyugovóra térni, ami felettébb jó érzés egy tikkasztó nyári napon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Legyen nagyon óvatos! Trükkös tolvajok

Az utóbbi időben egyre másra hallani arról, hogy trükkös tolvajok bukkannak fel a városokban. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük