Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan védekezzünk a hidegfront ellen?

Hogyan védekezzünk a hidegfront ellen?

Kevés olyan ember van, aki szeretné a hideget, és a vele járó kellemetlenséget. Szervezetünk sem díjazza, ezért sokkal gyakrabban betegedhetünk meg, ha nem figyelünk oda vitaminbevitelünkre, és az öltözködésünkre!
Fontos ilyenkor, hogy szervezetünk sok B1, D, és E-vitaminokat kapjon, amitől immunrendszerünk sokkal ellenállóbb lesz a tél bekövetkeztével! A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, nem csak ilyenkor fontos, hanem az év mindennapján. Két, három liter folyadék, nagyon sokat segít, testünknek, és lelkünknek egyaránt. Amennyiben magas magnézium tartalmú ételeket szeretnék enni, ezzel segíteni magunkat, átvészelni a rossz időt, mindenképp fogyasszunk, sok zöldséget, és gyümölcsöt, mert a krumpliban, almában, szőlőben, és többféle olajos magvakban igen magas a kálium, és a magnézium tartalom!
Azért mert eljött az ősz, a tél, ezzel együtt a nyirkosabb, hidegebb idő, nem azt jelenti, hogy azonnal be kell zárkóznunk a meleg nyújtotta lakásba, mert szervezetünknek igenis szüksége van még így is, mozgásra, és friss levegőre, amit ha jól felöltözve csinálunk, csak segít, és nem árt. Nem kell most rögtön semmi „rosszra” gondolni, elég egy nagy séta is, párunkkal, vagy barátainkkal, és máris sokkal jobban fogjuk magunkat érezni! Ahogy beköszönt a tél, mindenki ellustul, szeretnénk inkább ki sem mozdulni otthonról, de ilyenkor hanyagoljuk inkább a nagy koffein tartalmú dolgokat, és váltsunk teára, azon belül is, inkább zöld teára, vagy levendula teára.
Ezeket a dolgokat betartva, biztosak lehetünk benne, hogy mindent megtettünk azért, hogy kellemesebben vészeljük át a rossz idő hónapjait!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szódabikarbóna, mint egészséges gyógyszer

Arról nyilván mindenki hallott, hogy a szódabikarbóna, vagyis a nátrium-bikarbonát nagyon jó háztartási tisztítószer, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük