Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan védekezzünk az allergiás tünetekkel szemben?

Hogyan védekezzünk az allergiás tünetekkel szemben?

Nem csak szénanátha létezik, ami pusztítja egészségünket. Előjöhetnek olyan allergiás tünetek is, ami teljesen más formában hat minden napjainkra. Előjelei csak étkezés után jelentkeznek, viszont nagyon gyorsan. Ilyen a liszt érzékenység. Glutén fogyasztásával kerül a szervezetbe és hatása igen veszélyes. Sérül az emésztőrendszer és súlyos tápanyag felszívódást okozhat. Ráadásul mindenki számára rossz hír, hogy egész életében megmarad és védekeznie kell ellene. Fulladásos rohamokat okoz, ami nagyon veszélyes. Mindenképp orvoshoz kell fordulni amint észleltük jelenlétét.

A szájüregben hólyagok jelennek meg, a bőrön piros kiütéshez hasonló duzzanatokkal. Van, akinél a fulladás erőteljesebb és a többi tünet elmarad. Ez sajnos a veszélyesebb, mert orvosi segítség nélkül ájuláshoz vezethet. A legjobb mindig magunknál tartani a pipát, hogy a beszűkült légző rendszert tágítsa beszippantásával. Mindig orvos írja elő és csak receptre kapható. Ki védhetjük magunkat a diétával. A helyes táplálkozásból ki kell venni a liszt és gluténnal teli anyagokat. Nehéz megállni, hogy ne együnk a friss kenyérből, amikor illata elárasztja a környezetünket. Kihagyjuk a süteményeket, tortákat és egyéb finom falatokat. De muszáj. Aki nem veszi, komolyan idővel súlyosbodik állapota és a betegség szinte kezelhetetlené válik. Búza, rost, árpa, zab, amit mindenképp kerülni kell.

Vagyis az ebből készült ételeket. Kellemetlen folyton magyarázkodni, ha randevún meghívnak vacsorázni, vagy családi, baráti összejöveteleken alig választani az étlapról. Azonban egészségünk mindennél fontosabb. Meghatározott termékek közül a választás kétségbe ejtő. Az ilyen betegek általában fáradtak, ingerültek, kedvetlenek. Fontos a kezelés betartása az étkezés megváltoztatása, mert azonnal jelentkezik, hatása amint bekerül a szervezetbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges italok: borsmenta-, gyömbér-, és jeges tea házilag

A tea az egyik legnépszerűbb ital világszerte. Nemcsak sokoldalú ízvilága teszi különlegessé, hanem a pozitív …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük