Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan védekezzünk a különböző szagoktól a lakásban?

Hogyan védekezzünk a különböző szagoktól a lakásban?

Sokak küzdenek a különböző ételszagokkal vagy épp a cigaretta füst okozta kellemetlen szaggal a lakásban. Viszont vannak különböző házi praktikák amivel elfedhetjük illetve megszüntethetjük ezeket a szagokat. A téli időszakban a szellőztetés sem biztos, hogy segít ezen a problémán, hiszen nem lehet a hideg miatt órákig nyitva az ablak vagy akár az ajtó, mert az energia pocsékolás lenne.
Viszont vannak megoldások , hogy eltüntessük a különböző szagokat.
Ha a bútoraink, ruháink vagy a kárpitok beszívták az ételszagokat vagy a dohányfüstöt akkor célszerű egy kád vizet engedni és ecetet önteni bele.. majd a mozgatható tárgyakat vagy ruhákat, pár órára a víz közelébe helyezni és hagyni hogy a gőz beivódjon a különböző dolgokba ami eltünteti a rossz szagokat.
A cigaretta füstöt a legjobban úgy tudjuk a lakásból eltüntetni, ha kis tálkákba ecetet teszünk és különböző helyeken elhelyezzük és pár óra alatt a cigaretta füst szaga el illan ahogy az eceté is.
Praktikus megoldásként számít az is ha egy fazékba felrakunk vizet és teszünk bele fahéjrudakat vagy szegfűszeget és a gőz szét árassza az illatát amely beivódik a kárpitokba. Ha nem szeretjük a fahéj illatát akkor ezt a változatot citrommal is megtehetjük, kipróbálhatjuk. Ha épp olyan lakást szeretnénk illatosítani, szagtalanítani, ahol van kávé akkor a zaccot is felhasználhatjuk illatosításra. Ami annyit tesz, hogy a kávé zaccot beletesszük egy kis tálkába, ha van illóolajunk akkor csepegtethetünk rá és rakjuk a lakásban különböző részekre és a kávézacc magába szívja a kellemetlen szagokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük