Kezdőlap » Betegségek » Hogyan védekezzünk a felfázás ellen?

Hogyan védekezzünk a felfázás ellen?

A hideg időszakban rengeteg nő küzd a felfázással, amelyek visszatérő problémákkal járhat. Viszont a felfázás ellen lehet védekezni egyes házi praktikákkal. Sok nő akár évente több alkalommal is szenvedhet ennek a betegségnek a problémájával ha nem védekezik.
A felfázást egy baktérium okozza amely a húgyhólyagba jutva és lerakodva, égő, fájdalommal járó tüneteket produkál.Ezt a fertőzést okozhatja akár megfázás is illetve valamilyen gyulladás a szervezetben.
Akkor tudhatjuk a felfázást biztosra, ha alhasi fájdalmakat érzünk, sűrűn érezzük a vizelési ingert és végül a fájó, égő érzés vizeléskor.
Ezekre különböző gyógymódokat lehet alkalmazni. Elsősorban a magas C- vitamin bevitel a szervezetbe, amely lúgossá teszi a vizeletet így meggázolja a baktériumok szaporodását és enyhíti a fájdalmas égő érzést.
Gyulladásra a nők többségénél a forró fürdő is kiváló gyógyír lehet ezekre a panaszokra.
Ha már érzékeljük a felfázás kellemetlen tüneteit, akkor is fontos a sok folyadékbevitel, még ha nem is akarunk folyadékot vinni a szervezetbe a kevesebb mosdóba járás miatt. A sok folyadék bevitellel hamarabb kiüríthetjük a szervezetünkből a baktériumokat, amelyek ezt okozzák.
A gyulladás csökkentésre még kiváló a tőzegáfonya is amelyet a szervezetbe juttathatunk, akár nyersen, akár kapszula formájában, vagy akár folyadékként. Ennek a tőzegáfonyának ugyanis az egyik összetevője, gátolja a baktériumok lerakodását a hólyag falára való megtelepedését a baktériumoknak.
Végül a csalántea kiváló még erre a betegségre. Amely enyhíti a tüneteket és nyugtató hatása van.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen tünetei vannak a depressziónak?

Hazánkban sajnos egyre gyakoribb betegség a depresszió. Legszembeötlőbb tünetei a levertség, a reménytelenséggel párosult, elkeseredettség. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.