Kezdőlap » Betegségek » Hogyan védekezhetünk a nátha ellen?

Hogyan védekezhetünk a nátha ellen?

Ritka és nagyon nehéz elkerülni, hogy egy esetleges nátha valahogyan bekerüljön a családba és végig söpörjön mindenkin. Viszont vannak apró dolgok trükkök amelyeket érdemes ismernünk.
Mivel a nátha a felső légutak nyálkahártyájának a megbetegedése, ezért ez a betegség nyaktól felfele terjed. Ide tartozik az orrfolyás, a köhögés, a tüsszögés és a torok fájás.
A hirtelen lehűlést érző nyálkahártya fogékonyabb minden a levegőben terjengő vírus, baktérium letelepedésére és tovább fertőzésére. Ezért nevezzük ezt a betegséget náthának, megfázásnak. A túlzott hideg és meleg is egyaránt kedvez a baktériumok terjedésének és az így kialakult náthának. Mivel a nyálkahártya kiszárad és elveszíti a védekezőképességét. A nátha kialakulásának többségében vírus okozza, ezért otthoni gyógymódokkal is tudjuk kezelni.
Elsősorban a folyadékpótlás az ami nagyon fontos a szervezet számára. Lehetőleg a napi két liter folyadékot juttassuk a szervezetünkbe. A folyadékpótlás megszüntetheti a szemszárazságot és oldja a nyákot, ezáltal a köhögést is megkönnyíti.
Ha fáj a torkunk , már pedig a náthával jár az is, akkor tegyünk egy pohár meleg vízbe egy kiskanál tengeri sót és gargarizáljunk vele. Ugyanis a sós oldat, enyhíti a fájdalmakat, ráadásul fertőtlenítő hatása is van.
Elég érdekes lehet a következő megoldás az pedig a hajszárítózás. a hajszárítót kapcsoljuk a meleg fokozatra és tartsuk az arcunktól egy karnyújtásnyira és lélegezzük be a meleg levegőt, mivel a meleg elpusztítja azon baktériumokat amelyek beakarnak kerülni a szervezetünkbe.
Az orrdugulásra viszont a reszelt gyömbérgyökér kiváló vagy a közönséges torma is.
Jó egészséget a hosszú téli napokra!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük