Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan vásároljunk télire tűzi fát?

Hogyan vásároljunk télire tűzi fát?

Manapság a tél beállta előtt vagy az év bármely szakában az emberek igyekeznek a téli hideg napokra felkészülni így a téli tüzelőről gondoskodni. Sajnos az emberek többsége rá van kényszerülve a fatüzelésre a magas gáz-illetve villanyszámlák nehézkes kifizetése miatt. Mivel a fával való tüzelés nem von semmi kötelezettséget egyik szolgáltatóhoz sem az emberek ezt a lehetőséget választják a hideggel való védekezésre. Sok háztartásba vissza térnek a kandallók a cserépkályhák, vagy fűtés korszerűsítést végeznek a házon hogy egy rendszeren kazánnal tudjanak a hideg ellen védekezni.
Viszont problémát okoz sokaknak hogy milyen fával is tüzeljen. Mert a fa olcsóbb jóval a gáznál, de viszont ha nem jó fajta fát választunk akkor porul is járhatunk a fatüzeléssel. Általában erre a célra kialakított tűzifa árusító telepek működnek, vagy nagyobb tűzépp telepeken is lehet vásárolni fát, ott érdemes tájékozódni a fák fűtő értékeiről és áraikról.
Figyeljünk a fa vásárláskor arra, hogy lehetőleg száraz tűzifát vegyünk, ugyanis a vizes fa kétszer többet nyom mint egy száraz fa.
A fűtőérték is nagyon számít, hogy egy adott pénz összegből mennyi meleget tudunk megvásárolni. A legjobb fűtőértéke a bükknek, a tölgynek, az akácnak illetve a nyárnak van. Ezek közül is az akác az a fa amely hosszan megtartja a meleget és parazsat is ad, ami nem hátrány.
A fa tárolására figyeljünk oda hogy lehetőleg fedett száraz helyen tartsuk , hogy a tüzelés a téli napokon zökkenőmentesen teljen ne pedig bosszankodással és mérgelődéssel. Ezután már csak figyelnünk kell a tüzelésre és élvezni a fa adta meleget a lakásban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük