Kezdőlap » Mobil és tablet » Hogyan vásároljunk mobiltelefont?

Hogyan vásároljunk mobiltelefont?

Napjaink talán legnépszerűbb kütyüi a mobiltelefonok. A kínálat szinte végtelen, megfelelő körültekintéssel könnyen megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelő készüléket.
Mielőtt telefont vennénk, érdemes végiggondolni, hogy mi mindenre akarjuk használni. Ha leginkább csak telefonálni, vagy SMS-ezni szoktunk, nem érdemes egy nagyon drága, számunkra felesleges funkciókkal felvértezett eszközt vásárolnunk, ez ugyanis amellett, hogy nem gazdaságos, számos hibalehetőséget is rejt magában. Ha használt telefont vásárolunk, nagyon körültekintőnek kell lennünk. A legjobb, ha egy, a mobiltelefonok működésében jártas ember is elkísér bennünket, mivel hiba esetén utólag nehéz bebizonyítani, hogy az hol keletkezett a telefonon.

A gyanúsan olcsó készülékek -legyen az használt, vagy új- általában kerülendőek. Gyakori, hogy silány minőségű, az eredeti funkciók töredékével rendelkező, garancia nélküli, ám az eredetire megszólalásig hasonlító készülékeket hirdetnek egyes felületeken. Az ilyen készülékeket szétszerelés nélkül nem könnyű megkülönböztetni az eredetiektől. Az ilyen, úgynevezett “klón” telefonok gyakran nem megfelelő, blokkolt IMEI-számmal rendelkeznek, amely miatt még telefonálásra sem használhatóak. Emellett anyaguk, és teljesítményük is messze elmarad az eredeti készülékekétől. Utcai árustól, piacokon, aluljárókban soha ne vásároljunk telefont (se), főként azért, mert a termék eredete nem ismert, valamint kifogás esetén nem tudunk reklamálni.

A szolgáltatók oldalai gyakran segíthetnek a döntésben, valamint telefonos ügyfélszolgálataikon bővebb tájékoztatást is nyújtanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sony Xperia SP C5303

Az Xperia SP C5303 a Sony egyik készüléke. Kialakítása alapján érintőképernyős,okostelefonról beszélhetünk. A SIM kártya …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük