Kezdőlap » Ingatlan » Hogyan vásároljunk lakást?

Hogyan vásároljunk lakást?

A lakás vásárlás minden ember életében egy nagyon fontos döntés és nagy mérföldkő. Nagyon jól át kell gondolnunk, hogy melyik lakást vásároljuk meg.

Először is meg kell határoznunk egy keretet, azt az összeget, amennyit a lakásra szánunk. Ha ez megvan, akkor ebben az árban kell keresgélni és próbáljuk meg tartani az összeghez magunkat.

A következő lépésben el kell határoznunk, hogy hol szeretnénk lakást vásárolni. Melyik városban? A város melyik részen? A belvárosban vagy a kertvárosban vagy nem a belvárosban, de nem messze tőle, de még nem kint a kertvárosban. Igen sok lehetőség és variáció van. Forgalmasabb vagy nyugodtabb utcában szeretnénk lakni.

Ha mindez meg van, akkor következhet, hogy mekkora lakást szeretnénk. Hány szobásat, legyen-e erkélye, hanyadik emeleten legyen? Ezekre mindre választ kell tudnunk adni, hogy olyan házat találjunk, amiben jól fogjuk érezni magunkat.

Milyen legyen a lakás? Felújított vagy mi szeretnénk felújítani, vagy teljesen beköltözhető legyen, mi már nem akarunk semmit csinálni, maximum egy festést beköltözés előtt. Ezeket tudni kell, ahhoz eltudjunk kezdeni keresgetni.

Milyen legyen a lakásban a fűtés? Ugye a társasházakban is több fűtési lehetőségek közül választhatunk. (távhő, mért távhő, egyedi mérésű, gázkonvektoros)

Ha mindezek megvannak, akkor el tudunk kezdeni keresgélni a hirdetések között. Néhány kiválasztott lakás után kezdődhet a lakásnézés. Amikor elmegyünk megnézni a lakásokat, akkor nagyon figyelmesnek kell lenni, mindent meg kell nézni, ami számunkra fontos, illetve kérdezni kell sokat az eladótól, hogy minél több mindent tudjunk a lakásról, hogy könnyebb legyen döntést hozni. Sokak szerint érezzük, ha belépünk abba a lakásba, ahol élni szeretnénk, és amíg nincs meg ez az érzés addig nem szabad házat vásárolni meg kell várni a megfelelő lakást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan várjuk a vevőjelölteket?

Ha sikerül lehetséges vevőkkel egy bemutató időpontot egyeztetni a házunk eladása kapcsán, akkor arra érdemes …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük