Kezdőlap » Hobbi » Hogyan vásároljunk kutyát ?

Hogyan vásároljunk kutyát ?

A klasszikus alaphelyzetben a vásárló meglátogatja a kölykeit még szoptató anyakutya gazdáját, hogy kiválassza a megfelelő kölyköt. 5-6 hetes kor előtt a kölyköknél az ivarukon kívül csak a fizikai fejlettséget bírálhatjuk el. 6-7. hetes kor után van lehetőségünk arra, hogy a kölyök természetére, vérmérsékletére vonatkozóan is levonhassunk bizonyos következtetéseket.

Az ideális életkor a kölyök vásárlására a kis tetű, gyorsan érő fajtáknál a 7-8 hetes kor, a nagytestűeknél a 8-10 hetes kor. Városi viszonyokat figyelembe véve a tenyésztők ennél rendszerint előbb túladnak a kölykökön , tekintve , hogy nagy felfordulást csinálnak és nehéz tisztán tartani a laskást a még nem szobatiszta kutyák után.

Csak testileg és lelkileg egészséges kutyát vásároljunk ! A fizikai , testi egészséget könnyebb megítélni . A kevésbé életrevaló kölyköt testvérei félrenyomják az emlőtől vagy az etetőtáltól. A fejlődésben visszamaradt kölykök teste aránytalanul fejlett , a fej viszonylag nagyobbnak tűnik a törzsnél , szőre fénytelen, a bőr a törzsre feszül.

Az idegen jelenlétére megfutamodó, fedezék mögé bújó kölyökből nem lesz jó őrzővédő, az idegennek azonnal hízelgő kölyök pedig nem jó házőrzőnek , mert még a betörőnek is hízelegni fog. Ha azt akarjuk , hogy a kutyánk valóban a saját kutyánkká váljon, csak kölyökkutyát szerezzünk. A felnőtt kor küszöbén levő vagy a felnőtté válás után ( 11-13 hónapos kor ) megszerzett kutya már nem biztos, hogy a tulajdonosát tekinti igazi gazdájának , akihez ragaszkodik s döntéseit feltétlenül elfogadja majd.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen könyvet olvassak? Radnai Tamás : Megtalálni Japánt

A szerző ismert tudós, aki az elmúlt évtizedekben sokszor volt Japánban, a nyelvet is megtanulta. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.