Kezdőlap » Iskolakezdés » Hogyan vásároljunk iskolakezdés előtt?

Hogyan vásároljunk iskolakezdés előtt?

Mivel a kínálati piacon szinte megszámlálhatatlan variációk és lehetőségek állnak a szülők rendelkezésére, egyre nehezebbé válik a helyes döntés. Mit érdemes megvenni? Mire lesz szüksége egyáltalán a gyermeknek? Hogyan fog ennyi mindent cipelni az iskolába?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések halmozódnak fel az anyukákban és apukákban iskolakezdés előtt.

Az első és egyben pénztárcakímélő megoldás az lehet, ha minden hónapban fokozatosan vásároljuk meg az iskola által előírt tanszereket, eszközöket. Így a kisdiák is tud barátkozni az új dolgokkal, főleg ha éppen most ballagott óvodából és kezdi az első osztályt az iskolában. A gyerekek ilyenkor izgatottak és jó, ha időben megismerkednek az új dolgokkal így szorongásuk is csökkenthető az iskolakezdés előtt. Igazán a legnagyobb öröm, ha ők maguk választhatnak például ceruzát, radírgumit, táskát, csomagolópapírt, stb.

A gyerekek nagyon szeretnék megvásárolni az éppen nagy népszerűségnek örvendő mesefigurával díszített füzeteket, tolltartókat és táskákat. Ez remek marketing fogás, de a szülők szempontjából nagyon magas áron elérhetőek ezek a tárgyak.

Az iskolák is könnyítik a terheket

A 21. század korszerűsödésének köszönhetően egyre több iskolában elterjed a digitális tábla, mellyel az órán dolgoznak a diákok és a pedagógusok. Így kevesebb könyv és füzet cipelése terheli nap mint nap a gyermekek hátát. A digitális feladatok érdekesek, viccesek, az animációk egészen lenyűgözőek bizonyos esetekben.
Anyagilag sok intézményben megkönnyítik a szülők életét, hiszen ingyenesen igényelhető könyveket kapnak a diákok, ezeket tanév végén sértetlen állapotban vissza kell szolgáltatniuk az iskolának.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fóbia az islokakezdéskor?

Lassan becsengetnek ismét, így nem csoda, hogy mindenki izgatottan várja az új tanévet. Azoknál a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük