Kezdőlap » Autó » Hogyan vásároljunk használt autót?

Hogyan vásároljunk használt autót?

Amikor elhatározzuk, hogy autót szeretnénk vásárolni, akkor ez egy nagyon komoly döntés rengeteg kérdés felmerül az emberben. Ez a vásárlás nagyon komoly előkészületeket és tervezést igényel, nem úgy van, hogy csak bemegyünk a boltba és lekapjuk a polcról és kipróbáljuk, hogy ez a fajta jó lesz-e, mintha csak egy joghurtot vásárolnánk, kicsit nagyobb összegről van szó.

Először is, amikor arra szánjuk a fejünket, hogy autót vásárolunk, meg kell határoznunk egy árat, hogy ettől eddig vagyunk hajlandóak elmenni. Ez az összeg a minimum amennyit fizetünk az autónkért és ez a maximum amennyit még adunk érte. Ehhez az összeghez érdemes ragaszkodni, mert ha nem, könnyen elrugaszkodhatunk a tervezett összegtől.

Ez után következik, hogy mekkora autóra van szükségünk, mekkora legyen a kocsi csomagtartója, mennyire legyen tágas az utastér, milyen felszereltségeket várunk el a megvásárolni kívánt járműtől. Családnak kell-e vagy csak magán célra, egyedül utazol-e vele, vagy ketten utaztok benne. Ezek mind – mind meghatározzák a kocsi méretét, hiszen egy család nagyobb autót fog vásárolni maguknak, mint egy férfi, aki épp csak dolgozni szeretne vele eljárni. Ha például kis gyermek van a családban a családosok kedveltebb fajtája a kombi autó, hiszen ebbe akár egy babakocsi is könnyedén befér. Valamint egy esetleges koccanás esetén a csomagtér nagy, így a hátul ülők is nagy biztonságban vannak.

A legfontosabb, ha mindezek megvannak, ha van rá lehetőség, egy állapotfelmérésre el kell vinni az autót még vásárlás előtt, egy saját szerelőhöz, hiszen ha kereskedőtől vásárolunk, akkor lehetséges, hogy egy olyan szerelőhöz, szervizeshez visz el minket, akivel már minden le van egyeztetve, hogy mit is kell mondani az adott gépjármű állapotáról. Tehát, hogy ez a helyzet ne merüljön fel, és nyugodtabbak legyünk, saját szerelővel nézessük meg. Ha vásárlás előtt, erre nincs lehetőség, vásárlás után feltétlenül vigyük el átvizsgálásra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Peugeot 406

A Peugot 406-ost 1995 től kezdték el gyártani, egészen 2005 évéig, Franciaországban. Ismerhetjük eme szép …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük