Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan vásároljuk meg karácsonyi fenyőfánkat?

Hogyan vásároljuk meg karácsonyi fenyőfánkat?

Emberek sokasága ünnepli a meghitt családi szertartásokat. Finom ételekkel roskadozó, feldíszített, telis tele, legfinomabb édességet kínáló asztalról, el nem fogyó szemnek szájnak tetszetős ellenállhatatlan csábító ünnepi fogásokat. Az igen fontos szent napot, nem minden esetben tölti ki a sok ínycsiklandozó, egész lakást ellepő, kellően el készített ételeink. Mindenek ellőtt hiányzik a meg testesítő, e nap pompájával ékesített, semmihez nem hasonlítható illatával felfelé ívelő, tündöklésével szépségét bearanyozott, fel díszített családi ünnepeket keltő fenyőfánk.

Várva várt napot az összes családtag szeretettel teli mámorban boldogságtól fellelkesedve, napokkal, hetekkel összefogva, elindulnak fáradságot legyőzve, akadályt nem ismerve e neves nap tiszteletére a karácsonyt meg idéző, embert, lelket ki egészítő fát megvásárolni. Mielőtt meg vennék az áhított nagyra becsült fenyőt, forgassuk meg, szemrevételezéssel döntsük el, nem e csámpás, ferde. Közösen megállapítjuk a nagyra becsült magasságát, szélességét. Mind ezek a bizonyítást nyert, a lakásban előkelő helyet, megkívánó ékességet megvásároljuk.

Az egybegyűltek, nagyra tartott családtagok, immár lélegzetnyi megkönnyebbüléssel, vidám mosolygós lendülettel, képzeletüket megvalósítva, elindulnak otthonukba. Viszik a nagy teret, testi erőt nem kímélő, mindenkit, felülmúlhatatlan fát. Megvalósítható egyéni mozdulatokkal meg kezdjük a fa törzsét méregetni. Ezek tudtával, ki késsel, vagy fűrésszel, netalán egyéb más megszokott módszerrel, elvékonyítjuk azt a bizonyos törzset, melyet lehetőleg balesetmentesen, mindenki megelégedettségére elő készítettünk, faragtunk be. Helyezzük a karácsonyfa tartójába, abban a szeretet teljes biztonságába, hogy masszívan a díszeket megtartva, betöltse rendeltetését.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük