Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan vasaljuk helyesen a hajunkat?

Hogyan vasaljuk helyesen a hajunkat?

Akinek egyenes haja van, göndört szeretne. Akinek göndör fürtök nőnek a fején, az egyenes tincsekről álmodik. A hajvasaló készülék feltalálása óta ez már nem csak álom.
Bár a férfiak többsége a göndör, vagy hullámos hajat szexisebbnek találja, a bozontos hajú hölgyek inkább a hajvasalóhoz nyúlnak, hogy kisimítsák a loknijaikat. De nem csak a tipikus göndör hajú nők vasalják a hajukat, hanem hajtípustól függetlenül mindenki, aki csak így tudja ráncba szedni rakoncátlan fürtjeit.

Annak ellenére, hogy tudjuk: a gyakori, esetleg mindennapos hajvasalás erősen károsítja, szétégeti és/vagy megtöri a hajszálakat, amit később nagyon nehéz helyreállítani. Ezért különösen fontos, hogy megfelelő készüléket válasszunk: ha a hajunk egészségéről van szó, inkább a minőséget tartsuk szem előtt, ne az olcsó árajánlatot. Jobb esetben úgyis csak egyszer kell rá beruházni és sokáig használhatjuk. Válasszunk kerámialapos hajvasalót, ami a speciális borításának köszönhetően kevésbé roncsolja a hajszálakat. De még ezzel se vasaljuk heti kettőnél többször a hajkoronánkat, ha nem szeretnénk idő előtt teljesen tönkre tenni a hajunkat.
Mindig a teljesen száraz hajunkat vasaljuk úgy, hogy kis tincsenként feltűzzük, és tincsről tincsre, a haj tövétől a végig haladva húzzuk rajta végig a készüléket. Ne hagyjuk túl sokáig a tincset a kerámia lapok között, különben szó szerint elégeti azt!

Védjük és ápoljuk a hajunkat úgy, hogy hajvédő szérumokat használunk, hetente egyszer ez hajpakolást is feltehetünk, hogy a haj regenerálódhasson egy kicsit. Ezek a kondicionáló folyadékok fodrászkellék szaküzletben, drogériákban is beszerezhetők. De ha tehetjük, a hajunk egészsége érdekében kerüljük, vagy csak ritkán használjunk hajvasalót.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen a minőségi bizsu?

Az úgynevezett bizsunak is különféle fokozatai vannak. Közkeletű vélekedés, hogy a műanyag ékszerek nem tartoznak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük