Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan varrjunk hálózsákot a babának?

Hogyan varrjunk hálózsákot a babának?

A hálózsák elkészítése szerencsére a legegyszerűbbek között van, amit a babának varrhatunk, még akkor is, ha csak apróbb anyagdarabok állnak a rendelkezésre.
Először is vegyük szemügyre az anyagot, és határozzuk el, hogy a szükséges mérethez mely színeket szeretnénk használni. Készíthetünk akár kifordíthatós zsákot is, hogy kétféle mintával rendelkezzen. Ha nyári zsákot szeretnénk, akkor bélésre nem lesz szükség, télihez viszont érdemes egy-két flíz réteget, esetleg plusz filc anyagból, vagy más vastagabb anyagból bélést tenni bele.

Az anyagdarabokat terítsük ki. Kisebb darabokból vágjunk egyenes szélű csíkokat, amiket összevarrva egybefüggő, egyenletes darabot kapunk. Így akár a legkisebb cafatok is hasznosíthatóak. Ezután fektessük egymásra a kívánt rétegeket a megfelelő irányban és gombostűzzük össze. A szabásmintánk alapja a baba magassága lesz: mérjük meg nyaktól talpig, és adjunk hozzá a hosszhoz még legalább 15 cm-t, így van hely a babának, hogy nőjön.

Mérjük meg a mellkörfogatát is, és ehhez is adjunk hozzá 10 cm-t. A mintát úgy vágjuk ki, hogy téglalap helyett enyhén körívesre vágjuk, így a lábaknál nagyobb lesz a hely, marad lehetősége rugdalózni. Az íves minta derékrészének a tetejére vágjunk ki egy 20×20 cm-es négyzetet is, ez a baba hátát fogja melegíteni. Most szegjük le a meglévő darabot, majd rendezgessük el, hajtsuk össze, ahogy véglegesen fog állni. A talp részt varrjuk össze, a lábakat és a hasat takaró függőleges nyílás helyére pedig varrjunk be egy zipzárat. A hátat takaró kis négyszöghöz varrjunk egy-egy pántot, ami az egész hálózsákot végül elöl, a mellrészen gombbal fogja rögzíteni, mint egy kantáros nadrág. És kész is egy ujjatlan hálózsák a baba számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük