Kezdőlap » Ingatlan » Hogyan várjuk a vevőjelölteket?

Hogyan várjuk a vevőjelölteket?

Ha sikerül lehetséges vevőkkel egy bemutató időpontot egyeztetni a házunk eladása kapcsán, akkor arra érdemes igen alaposan felkészülni.
Először is olyan időpontra egyeztessünk, amikor mindenképp otthon van valaki, aki kompetens a ház/lakás bemutatásában.
Az előkészületek közé mindenképp tartozzon bele, hogy kitakarítunk. Igaz ugyan, hogy a vevő véleményét elvileg nem kéne hogy befolyásolja a gyerekek szétdobált legója vagy a por a polcokon, hiszen ezek nem maradnak ott, az igazság viszont az, hogy az első benyomás mindig meghatározó. Ha a lakás otthonos, rendezett, lakályos, akkor az érdeklődő inkább el tudja képzelni magát benne, és ez elősegítheti a gyorsabb értékesítést.
A rend mellett ügyeljünk arra, hogy sok napfény jusson a lakásba. Alkalmazhatjuk a home stageing technikáját is, ami amerikai ingatlanosokon keresztül terjedt el. Lényege az eladó lakások megfelelő berendezése, átrendezése, amit kisebb átalakításokkal a hazai viszonyokra is alkalmazhatunk. Egyik alaptétele, hogy az emberi szem szereti a hármas csoportokat, tehát ha több kép van a falon, vagy váza az asztalon, ezeket mindig hármas csoportokban helyezzük el.
Közvetlenül a vendégek megérkezte előtt, vagy a bemutató folyamán valamikor érdemes főzni egy kávét. Ez a természetes illat nagyon otthonos hangulatot kelt, sokkal jobb erre a célra, mint a mesterséges illatosítók, ráadásul a vendégeket is megkínálhatjuk majd egy itallal.
Az érdeklődők megérkezte után alapkövetelmény, hogy a személyigazolvány számukat és a nevüket feljegyezzük. Ne felejtsük el, gyakorlatilag kettő vagy több vadidegen embert tervezünk beengedni az otthonunkba! Fel kell készülni olyan esetre, hogy ha bármi eltűnik, vagy betörés történik, akkor be tudjunk számolni arról, kik jártak nálunk.
Készüljünk fel a várható kérdésekre! Legyünk tisztában a ház életkorával, építési technológiájával, legyenek kéznél a legutóbb befizetett rezsi csekkek, és így tovább.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan adjuk el a lakásunkat?

Kinőtte a család a lakást, más városban van a munkahelyünk, így költözni kell, de előbb …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük