Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan varázsoljunk vidámságot lakásunkba a szürke őszi napokon?

Hogyan varázsoljunk vidámságot lakásunkba a szürke őszi napokon?

Ősszel, amikor már korán sötétedik és hűvösebbek az esték, egy kicsit mindenki elszomorodik. A napfényes reggeleket felváltják a ködös hajnalok és a komor délutánok, a sok eső miatt nem tudunk már annyit a levegőn lenni, az éltető napfény jótékony hatásának hiánya miatt hamarabb elfáradunk.

Itt az ideje egy kicsit fedíszíteni életterünket, színeket lopni a szürkeségbe hangulatunk javítása érdekében. Először is induljunk el egy nagy sétára és gyűjtsünk különféle színű és méretű faleveleket. Otthon aztán préseljük le, majd 2-3 nap elteltével fűzzük fel őket színes fonalakra és díszítsük velük a falakat, az ajtófélfákat és az ablakokat.

Szombat délelőtt látogassunk el a legközelebbi piacra, ahol biztosan találunk vidéki néniket, akik mindenféle színű, formájú és mérető dísztököket árulnak, párszáz forintért. Válasszunk egy pár jó feltűnő darabot, rendezzük el egy kis fonott kosárban vagy tálban és tegyük az étkező asztalra. Csempészhetünk közéjük különböző fenyőtobozokat, diót és héjas mogyorót is.

Minden étkezéskor használjunk színes, őszi mintás szalvétákat, amelyeket bármelyik papírboltban, vagy hipermarketben beszerezhetünk. Gyönyörű falevél, tök illetve őszi rózsás változatokat találhatunk, melyek feldobják az asztalt és a hangulatunkat is.

Esténként vegyük elő az illatgyertyákat és illó olajas párologtatókat, amelyek természetes immunerősítő hatásuk mellett jókedvre is derítenek és kellemes légkört teremtenek az egész lakásban. A legfinomabb őszi illatok a következők: kakukkfű, levendula, rózsafa, citromfű, gyömbér és rozmaring tartalmú olajok.

És még egy tipp, amit kevesen tudnak: a jázmin illetve az aranyvessző (sokan aranyesőként emlegetik tévesen, mert az egy egész más növény) levágott ágai ősszel és egész télen is kivirágoznak, ha levágjuk őket és pár napig meleg szobában, vázában tarjuk. Gyönyörű dísze lehet a konyhánknak, de akár a fürdőszobának is. Ha megvan még a húsvéti barka, dugjunk pár szálat a kinyílt sárga virágos ágak közé, csodás tavaszias csokrot kapunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük