Kezdőlap » Kert » Hogyan varázsoljunk otthonunkba játszóteret?

Hogyan varázsoljunk otthonunkba játszóteret?

A gyerekek nagyon szeretnek játszótérre járni. Sajnos időhiány miatt nem tudjuk minden napra biztosítani neki ezt a kellemes elfoglaltságot, ezért ha van kertünk kevés pénzből otthonunkba is varázsolhatunk egyet.
Ha boltban szeretnénk komplett játékokat megvásárolni, bizony nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Egy kis kreativitással, kevés pénzzel viszont mi is elkészíthetjük például a homokozót, vagy a focipályát.
A gyerekek nagyon szeretnek a homokban építeni, sütni- főzni. Ha nem akarunk sokat költeni a homokozóra, csak négy deszkára van szükségünk, amit összeszögelünk négyzet, vagy téglalap alakban, egy kicsit megcsiszoljuk, lefestjük és máris kész a váz. Beletöltjük a homokot és csemeténk el is készítheti kedvenc homok tortáját. Télen a deszkákat érdemes a földről felszedni és száraz helyre helyezni, hogy tartósabb legyen. A macskák biztosan meg fogják találni alkotásunkat, ezért soha ne felejtsük el minden este fóliával letakarni, így elkerülhetjük, hogy gyermekünk bármilyen fertőzést elkapjon.
Ha nem szeretnénk drága focikaput vásárolni, mésszel, vagy krétaporral megrajzolhatjuk a pályát, kijelölhetjük farönkökkel, székekkel vagy rongydarabokkal is a célt és már rúghatjuk is a bőrt!
Nyáron a legkisebb kertben is elfér egy medence, a gyerkőcök lehűthetik magukat, önfeledten pancsolhatnak benne, hiszen kevés embernek van lehetősége minden nap strandra vinni szeme fényét.
Kialakíthatunk egy részt ügyességi játékoknak is. Egy kis betonos területre van szükségünk, játékboltban olcsón vásárolhatunk műanyag bowling-ot, esetleg golfjátékot.
Ha beszerzünk egy hálót, a focipálya közepére, két vasrúdra felszerelve indulhat a tollas- vagy a röplabda bajnokság.
Nem kell sok pénz ahhoz, hogy megszerettessük gyermekünkkel a mozgást és biztosítsuk, hogy minél több időt töltsön a szabadba. Csak engedjük ki az udvarra és hagyjuk, hogy válasszon a játéklehetőségek közül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készíthetünk pázsitot palántázással és tarackdarabokkal?

Meredekebb lejtésű területeken vetéssel elég nehéz gyepesíteni. Ugyanis a lejtő magasabb részein mindig kevés a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük