Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan varázsoljuk tisztává a konyhát?

Hogyan varázsoljuk tisztává a konyhát?

A legnehezebben tisztán tartható helyiségek egyike a konyha , hiszen itt szinte minden percben történik valami, vagy szomjas a gyermek, ha nem a gyermek akkor a szülő, vagy éppen főzni kell vagy enni, ha nincs erre külön helyiség. Ezért folyamatos takarítást és pakolást igényel a rendben tartása. Viszont mivel szinte ez a legpárásabb helyiség a lakásban, ezért megfelelő táptalaj a kórokozók és baktériumok szaporodásában. Fontos ezért az állandó takarítása, hiszen ha itt megtelepednek ezek a baktériumok akár az egész családban gondot okozhatnak, hiszen mindenki abból az ételből eszik, ami itt készül.

Mindennap alapos takarítás szükséges a megfelelő környezet kialakításához, melyben nyugodtan főzhetünk, süthetünk kedvünk szerint és egészséges ételt tudunk tálalni a család számára. Érdemes páraelszívót használni hisz ezzel mérsékelni tudjuk a levegőbe kerülő párát, mely kedvence a különféle betegséget keltő baktériumok és kórokozóknak. Mindig használjunk fedőt főzés közben ez amellett, hogy kisebb párát juttat a levegőbe, még energiát is spórol, hisz így hamarabb elkészül az étel és kevesebb gázt vagy villanyt használunk fel az elkészítéséhez.

Először mindig mosogassunk el reggel, ha maradt mosatlan és mindent pakoljunk el, majd kezdetét veheti a pókhálózás, a falak átsöprése utána ha ezzel végeztünk akkor söpörjünk is fel és csak utána álljunk neki törölgetni hisz ha fordítva tesszük akkor a még nedves felületen megtapad a seprűvel a levegőbe juttatott por. Érdemes mindent fertőtlenítő szerrel áttörölni és mindig várjuk meg, hogy teljesen megszáradjon mielőtt használatba vesszük. Az utolsó fázis a felmosás legyen van már erre is alkalmas tisztítószer.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan védekezzünk a kórokozók ellen?

A több száz kórokozó, amely körbe vesz minket vezethet bakteriális vagy vírusos megbetegedéshez a családban. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük