Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan varázsoljuk fényessé a hajunk?

Hogyan varázsoljuk fényessé a hajunk?

Hajunk és bőrünk folyamatos kapcsolatban van a környezettel, de nem csak a külső környezet, hanem a belső energiaháztartásunk is hatással van rá. Hajunkban feldúsulnak a szennyező anyagok, például remek módja mérgezések esetén megnézni, milyen régóta áll fenn, ugyanis, a haj szerkezetébe beépül, és ott marad, mígnem levágásra kerül. Ahhoz, hogy hajunk fényes, csillogó és egészséges legyen, nem elég csak jó kozmetikumokat használni. A legfontosabb, hogy ügyeljünk arra, hogy mérsékelt mennyiségben fogyasszunk alkoholt, kávét.

Ezek vízelvonó hatásúak, kevesebb víz esetén hajunk törékennyé, és szárazzá válik. Felületi kezelésre tökéletes ilyenkor a balzsamok használata, de az csak tüneti kezelés, mely a probléma valódi gyökerét nem szünteti meg. Ha tudatosabban táplálkozunk, nagyobb mennyiségű fehérjét viszünk be, hajunk szerkezete tökéletesebb lesz, ugyanis hajunk alapját képező keratin fehérjékből épül fel. Folyamatos tápanyagellátást kapnak a hajszálak a haj hagymákon keresztül, mely a fejbőrben lokalizálódik. A folyamatos fehérje és víz bevitel szervezetünkben, építőkövei a hajunknak. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a már kinőtt haj szerkezetén nem fog tudni változtatni.

Gondoljunk csak a körmünkre, azt is keratin alkotja, ha megsértjük, vagy vágjuk a körmünket, csupán csak lenő, de a szerkezete nem olyan rugalmasan javul, mint egy felszíni bőrsérülés esetén. Segíthet a hajszerkezet javulásában, ha vegyszermentes kozmetikai termékeket használunk. Ne feledjük, hogy hajunk nem csak ápoltsági fokunkat tükrözi, hanem az önbizalom jelenlétét is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük