Kezdőlap » Elektronika » Hogyan változtatta meg Steve Jobs a világot?

Hogyan változtatta meg Steve Jobs a világot?

A sztorit már nagyon sokszor nagyon sok fajta módon hallottuk. Steve Jobs volt az, akinek a tökéletesség volt a mindene. Nem akart híres lenni, népszerű, vagy nagyon gazdag. Mindössze jó termékeket akart árulni az embereknek, és mindig azt hangoztatta, hogy a világot meg kell változtatni. Ezt meg is tette. Nélküle nem lenne olyan a mai világ, amiben élünk olyan, amilyen.
Ő forradalmasította a személyi számítógép gyártást. Habár ezt nem ő, hanem barátja Steve Wozniak találta fel, mégis Steve Jobs volt az, aki el tudta adni ezeket a termékeket. Felismerte, hogy a számítógépeknek nem muszáj nagyoknak, és rondáknak lenniük. Lehetnek kicsit, és szépek is, és nem csak a nagyon gazdagok, bankok, és a hadsereg használhatja, hanem egy átlag embernek is ugyan annyi joga van használni.

Éppen ezért úgy alakíttatta ki a gépeket, hogy megfeleljen mindenben egy átlag ember számára. Habár a Lisa nagy bukás volt, és a korai időszakban a Macintosh sem úgy fogyott ahogy kellett volna. Éppen ezen okok miatt Steve-t 1985-ben kirúgták az általa alapított cégtől. Sok időbe tartott, amíg rájött, hogy mit is akar kezdeni az élettel.
Nem sokkal ezután megalapította új számítógépes vállalatát, a NeXT-et. Vadonatúj gépeket, és operációs rendszert terveztek, és megvette a Pixar stúdió, amely az első teljesen animációs mesét, a Toy Story-t készítette 1994-ben. 1997-ben visszatért az Apple-höz. 2001-ben megjelent az iPod, aztán 2007-ben az iPhone, majd 2010-ben az iPad. Ezekkel a termékekkel teljes mértékben átalakította a technológiai és szórakoztatóipart. Ezen termékek nélkül ma nem úgy nézne ki a világ, ahogy jelenleg kinéz.
Köszönjük Steve!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lenovo Flex 10 notebook

A Lenovo Flex 10 egy kettős üzemmódú notebook. Váltható laptop és állvány módok között. Amennyiben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük