Kezdőlap » Mobil és tablet » Hogyan változtatják meg kapcsolatainkat a mobileszközök?

Hogyan változtatják meg kapcsolatainkat a mobileszközök?

Albert Einstein egyszer azt mondta, hogy attól a naptól fél, amikor a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Sokan aggodalmukat fejezték ki már ezzel kapcsolatban, hogy ez a nap már elérkezett és Einstein baljóslata beteljesült. Ha csak egyszerűen körülnézünk magunk körül, szinte nincsen olyan helyzet, hogy ne lapulna legalább a mobiltelefon a zsebünkben, de sokszor ezt még megtoldjuk egy netbookkal, laptoppal vagy tablettel. El sem tudjuk már képzelni életünket nélkülük, pedig korábban velük nem tudtuk volna. Szinte észrevétlenül elhanyagolhatatlan részeivé váltak életünknek, és már akkor sem tudunk lemondani róluk, amikor muszáj lenne. Telefonunk nélkül elveszettnek, szinte félkarúnak érezzük magunkat, ha mást nem is csinálunk, legalább az órát megnézzük rajta percenként, simogatjuk az érintőképernyőt, mintha attól változna valami.

Ha barátainkkal besétálunk egy kávézóba, egy étterembe, egy szórakozóhelyre, sokszor a köszönést közvetlenül követi a „Wifi van?” kérdés. Aztán valami megmagyarázhatatlan örömöt érzünk, ha igenlő választ kapunk. Ebben a pillanatban szűnik meg a személyes találkozás varázsa, innentől legalább 10 percet azzal töltünk el, hogy megnézzük, ki üzent a közösségi oldalakon, ki írt e-mailt, még akkor is, ha akkor, abban a pillanatban teljesen lényegtelen, hiszen ha valakinek halaszthatatlan szüksége lenne ránk, arról már tudnánk.
Egy-egy hosszú busz-vagy vonatúton természetesen jól jön egy-egy film, amit meg tudunk nézni, az állandóan kéznél lévő internetkapcsolat pedig nagyon praktikus tud lenni sok helyzetben, amikor ténylegesen szükségünk van a világhálóra. Ma már a kisgyerekek sem tudják másképp elképzelni az életüket, az udvari, utcai közös játékok helyett ma már inkább a virtuális térben játszanak egymással, vagy közösségi oldalakon üzengetnek egymásnak beszélgetés helyett. Számukra már teljesen természetes az, hogy az életüket a nagy nyilvánosság előtt élik le, szerelembe esnek felhasználónevekkel, sms-ben szakítanak és türelmetlenül várják a lájkokat egy-egy feltöltött képre. Így veszi át szépen lassan a technológia az irányítást az életünk felett, és az Einstein által említett világ a szemünk előtt válik valósággá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A világ első androidja~ T-Mobile G1

Az 1960-as évek óta a mobilok gyártási körében rengeteg minden dolog történt, a vonalas és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük