Kezdőlap » Mobil és tablet » Hogyan változott a kommunikáció?

Hogyan változott a kommunikáció?

Évekkel ezelőtt nagyszüleink, sőt szüleink el sem tudták volna képzelni, milyen lehet kommunikálni anélkül, hogy szemtől szemben állnának valakivel, vagy éppen felemelnék a telefonkagylót az előszobában.

Aztán hirtelen megjelentek ezek a vonal nélküli kütyük, melyekkel az utcán sétálva, a boltban, vagy éppen egy virágokkal teli parkban piknikezve csacsoghattál a barátaiddal, barátnőiddel. Eleinte nem mindenki rendelkezett ezzel a „csodával”, mivel az ára az eget verdeste. Aztán teltek az évek…
Már okostelefonjainkkal nem csak SMS-t küldhetünk vagy telefonálhatunk, hanem internetezhetünk, GPS-ként is használhatjuk, ha eltévedtünk. Mára minden embernek ott lapul a zsebében egy okostelefon már általános iskolás korban. Természetesen nagyon hasznos dolog lehet, ha valaki például bajba kerül egy sötét utcán vagy lerobban az autója egy kihalt területen, azonban vigyázni kell, mert veszélyeket is rejt magában, főleg a fiatalok esetében. Már 10-12 éves korban a közösségi média felületein lógnak a gyerkőcök, teljesen belemerülve a telefonjaikba, és nem is figyelnek semmi másra. A szülőknek meg kell tanulniuk ezt kontrollálni.
A tinik többsége a chatelést részesíti előnyben, mivel sokak szerint izgalmasabb, mint egy telefonbeszélgetés, és bármikor elolvashatjuk újra és újra. A különböző „szmájlik” pedig még érdekesebbé és viccesebbé teszik a chatelést számunkra.
Szüleink sokszor hajtogatják, hogy mennyivel személyesebb, esetleg romantikusabb egy szívhez szóló, kézzel írott levél a saját aláírásunkkal. Na, de hová tűnt a régi világ?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lenovo IdeaPad Miix 10 tablet 59-380076

A Lenovo IdeaPad Miix 10 tablet 59-380076 ugye egy Lenovo modell. A Lenovo nagyon jó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük