Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan változnak a fiatal korosztály étkezési szokásai?

Hogyan változnak a fiatal korosztály étkezési szokásai?

A mai világban a tízen-, és huszonévesek étkezési szokásai nagyban eltérnek az 1990-es évek eleji fiatalokétól. Manapság már a fiatalok elsődleges étrendjének számít a gyorséttermi koszt, és a pizzériákban gyrososban, vagy hamburgerezőkben készített, olajban átsült étel.
Azonban ez nem volt mindig így, hiszen ahogy megjelentek az első McDonald’s-ok és KFC-k, azaz az egész világon népszerű gyorséttermek, úgy nőtt a fiatalabb korosztály terén ezeknek az éttermeknek a népszerűsége hazánkban is. Ezáltal egyre jobban elkezdték felejteni azt, hogy az éttermekben fogyasztható menüs, kétfogásos magyar ételek mennyivel másabbak, mint egy hamburger, vagy egy sült krumpli, hiszen egy normális hagyományos ebéd, levessel és főfogással, esetleg desszerttel sokkal kiegyensúlyozottabb táplálék, főleg egy fiatal ember szervezete számára, mint a már előbb említett zsíros étel.
Egyes statisztikák szerint ha Magyarország így folytatja, egyúttal engedi majd a fiatalok számára a gyorséttermi ételek fogyasztását, akkor hazánk az elhízási rangsor elejére is kerülhet akár. Pedig nem kellene sokat tennünk, mint hogy az új generációt arra szoktassuk, hogy a manapság már drágának számító zöldségeket, és gyümölcsöket fogyasszák, ezáltal elkerülve a betegségek kialakulását is. Itthon, és az egész világon mindenki tudja, hogy az emberek a gyorséttermekben szívesen esznek, azonban ha ez így marad, akkor bizony a Földön élők majdhogynem 30%-az elhízástól fog majd szenvedni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyi cukrot fogyaszthatunk egy nap?

Tudta, hogy már egy fél doboz kólával is túllépi az ajánlott napi cukorbevitelt? Egy nemrég …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük