Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan vállaljunk kisbabát?

Hogyan vállaljunk kisbabát?

Kisbabát bárki vállalhat, de tudja biztosítani neki mindazt, ami a felnövéséhez kell. Fontos az, hogy aki kisbabát vállal, szerető pár legyen. Senkinek, és a picinek sem jó az, ha anya vagy apa nélkül kell felnőnie.

Mindenképpen meg kell fontolni azt, hogy vajon mikor adjunk életet egy új, vagy legelső kisbabának. Sokan már fiatal korban beleesnek abba a hibába, hogy 14-18 évesen terhesek lesznek, legtöbbjük „csupa véletlenből”, de felnevelni nem tudják a babát.

A babavállalás legfőbb szempontja az anyagi háttér. A kisbabának meg kell adni azt, amire szüksége van, gondolok itt a havi 1-2, esetleg több csomag pelenkára, újabb ruhákra, rugdalózókra, esetenként tápszerre is, de a felnövéshez nem elegendő a pénz.

Mindenki tudja, hogy nem csak a pénzről szól minden. Szükség van szeretetre, gondoskodásra, rengeteg odafigyelésre és törődésre. Ahhoz, hogy a kis csemete jó családban nevelkedjen, támogatni kell mindenben. Nem arra gondolok, hogy mindent meg kell adni neki, hanem arra, hogy a szükséges dolgokat mindig tudjuk biztosítani. Hiszen milyen, ha szegényes körülményekben nevelik a szülők, esetenként nincs több kedvük nevelni a picit, és elhanyagolják? Milyen gyerek válik majd belőle?

Ahogy növekszik, egyre több odafigyelést és törődést igényel. Elkezd óvodába járni, majd iskolába is. Az elkezdésükhöz elegendő pénz kell. A tanulásban segíteni kell, és a felnőtté váláshoz az útján végigkísérni. Nem szabad elengedni, ne hagyjuk, hogy a maga módján járja az utakat az életben. Adjunk neki sok-sok szeretetet, törődést és odafigyelést!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan jelentkezik a terhesség?

A terhesség egy csodálatos időszak a a nők életében, ezt az időszakot vannak, akik nagyon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük