Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan válaszunk babaruhát?

Hogyan válaszunk babaruhát?

Az ember először akkor találkozik a gyerekruhák vásárlásának problémájával, amikor családjában vagy baráti körében kisbaba születik. Ilyenkor a babanézőbe vitt ajándék vagy ruhanemű vagy valamiféle babajáték,esetleg használati cikk (cumisüveg, pelenka). A következő ilyen alkalom, amikor először gyermeket várunk (illetve életünk párja). Nálunk van egy olyan szokás, hogy nem vásárolunk babaruhát a gyermek megszületéséig.

Ez azonban nem igazán valósítható meg, mert az anyuka ekkor már nem tud részt venni a gyerekruhák vásárlásában. Ez a babona nemcsak a ruhákra vonatkozik, hanem a babaszoba berendezésére és minden használati tárgyra, ami a gyermek gondozásához szükséges. Szóval ezért a terhesség harmadik szakaszában már megvásárolhatják a szükséges gyerekruhákat és a különböző felszereléseket. Ekkor még igyekszünk nem foglalkozni a ruhák árával, hiszen mindent szeretnénk megadni gyermekünknek. A későbbiekben már gyakorlottabbak leszünk a gyerekruhák vásárlásában, így megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb boltokat. Ez anyagi helyzetünktől függően lehet a legmárkásabb gyermekruhák üzlete, de lehet egy piacon lévő árusítóhely is, ahol az eladó hölgy szívesen beszerzi számunkra a kért gyermekruhát. Mivel ő a készítőtől veszi, így is igen megfizethető áron juthatunk a kért termékekhez.

Akinek van gyermeke, tudja, hogy nagyon sok gyermekruhát alig hordanak gyermekeink, máris kinövik. Ha nincs azonos nemű kisebb gyerkőcünk (ez főleg a lányruhákra igaz, hiszen egy fiúruhát egy kislány is igen könnyen elhordhat), vagy ha van is, nem a megfelelő időszakban tudná hordani (téli-nyári), igénybe vehetjük a használt gyermekruha boltokat. Itt igazán jó minőségű, mátkás gyerekruhákat vásárolhatunk kedvező áron. Ezek között a lehetőségek között mindenki megtalálhatja a gyerekruhák vásárlásának számára legmegfelelőbb módját. Vannak olyan gyerekek is, akik már egész kicsi koruktól meghatározzák, hogy mit hajlandóak felvenni és mit nem.

Több anyukától hallottam már, hogy kislányuk csak a nagyon rózsaszín, nagyon cicomás, egyszóval a nagyon „csicsás” ruhákat szeretik. Ilyen esetekben bizony nem igazán egyszerű a gyerekruha vásárlást megoldani. Én azt gondolom, hogy nem a gyerek határozza meg, hogy milyen ruhát veszünk neki, de az ízlésformáláshoz az is hozzátartozik, hogy az ő véleményét is figyelembe vesszük. Saját példámat is említhetem, hiszen kisebbik fiam 4 éves kora körül elhatározta, hogy ő többé nem vesz fel kantáros nadrágot. Ez még nem jelentett komoly problémát, hiszen ő sok mindent örököl a bátyjától, ezeket pedig a kishúguk még tudja hordani. De el tudok képzelni olyan helyzetet, ahol ez nem engedhető meg, így a számukra kevésbé tetsző ruhaneműket is el kell hordaniuk. A gyerekruha vásárlásával gyermekeink kamaszkorában ismét kardinális kérdéshez jutunk. Ekkor már meghatározó számukra kortársaik véleménye, az éppen aktuális divat. Előfordulhat, hogy ekkor már nem hajlandóak az örökölt, vagy használt ruhákat felvenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tápláljuk az újszülöttet?

Optimális esetben a kisbaba születése után azonnal az édesanyja kezébe kerül, aki így akár már …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük