Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan választunk párt magunknak?

Hogyan választunk párt magunknak?

A kérdés kapcsán több szempont is az eszünkbe juthat. Olyanok, mint például a tulajdonságok, külcsín, adottságok, viselkedés, gondolkodás. Ám valójában a pár kiválasztása sokkal több dolgon múlik annál, minthogy jó képű, sikeres, vagy vonzó tervei vannak a jövőre tekintve kiszemeltünknek. A szerelem ugyanis egy érzésen alapul, hanem az agyunkban és testünkben lezajló láncreakción, melyeket a hormonok okoznak.

Társunk kiválasztásánál a tudatalattink és agyunk erős munkába kezd. Felvázolja a lehetőségeket, az esetleges akadályokat, majd kialakít egy képet bennünk, az adott személyről. Ezáltal születik meg bennünk az emberekről a szimpátia, vagy az unszimpátia. Ám a döntésünket több tényező is befolyásolja, melyek sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak, mint a fent leírtak. Tudat alatt megvizsgáljuk az illető hangját, illatát, kisugárzását. Bármennyire is bizarrul hangzik, így alakul ki a vonzalom. Amennyiben ezen dolgok nem nyerik el tetszésünket, úgy hamar lapátra kerülhet a jelölt is.

Ha mégis kialakult a vonzalom és a szimpátia, az agy jelzést küld a szervezetnek és az új információk hatást gyakorolnak a hormonjainkra is. Mikor megjelenik az elsöprő szerelem, a hiányérzet, mikor nincs velünk és a hiány miatt keletkezett depresszív hangulatok, olyankor egyes hormon szintek megemelkednek, mások pedig lecsökkenek, tehát a szerelem nem más, mint egy komplex hormonzavar. Így eshet meg az is, hogy olyan illetőbe szeretünk bele, kiről tiszta fejjel tudjuk, hogy sosem tennénk. Ilyenkor viszont az észérvek nem érnek semmit sem, a döntést a tudatalattink hozza meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Természetes stresszoldás

Számtalan stressz ér minket nap-mint nap, mi magunk sokat tehetünk a kiegyensúlyozott életünkért. A szabályok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük