Kezdőlap » Nyaralás » Hogyan válasszunk úticélt?

Hogyan válasszunk úticélt?

Egy nyaralás, kirándulás megtervezésénél sokan a vágyaik helyett abból indulnak ki, amit ismerőstől hallottak, vagy a tévében láttak. Ahhoz, hogy valóban a tökéletes utat tervezzük meg magunknak, gondoljuk inkább végig, hogy milyen körülményeket szeretnénk. Hideg vagy meleg helyre mennénk? Inkább napozás és tengerparti fürdés, vagy túrázás és hegymászás legyen a program? Hány fő? Gyerekek lesznek-e? Inkább fapados repülővel, vagy inkább levezetjük az utat? A helyszínen hogyan közlekednénk szívesen? Ha a helyi látnivalókról van szó, mi az, amit szívesen megnéznénk: múzeumok, bárok, éttermek, természeti helyszínek, kalandparkok? Ha ilyen alapvető dolgokat sikerül átgondolni, akkor sokat teszünk a megfelelő úticélok kigondolása érdekében.
Vegyük elő a Google Map-et, és nézzük át, hogy mi van könnyen elérhető távolságban. Vegyük figyelembe, hogy van-e érvényes útlevelünk, ha ugyanis nincs, akkor csak az EU-n belül érdemes keresgélni, itt még a repülőjegyek is megfizethetőek.
Nézzük meg a kiszemelt ország közlekedését: mennyibe kerül a vonat vagy buszjegy, kell-e fizetni az autópályákért, hogyan lehet parkolni. Nézzük ki a legkellemesebb helyeket, amiket megnéznénk, és annak a közelében próbáljunk szállást keresni. A legkönnyebb, ha inkább városnézők vagyunk, és elég nehéz, ha a minél elhagyatottabb vidéket szeretnénk látni. Érdemesebb hotelek helyett a Bed and Breakfest, azaz szállás+reggeli szolgáltatásokat keresni, ezek gyakorlatilag a hazai “Szoba kiadó” minőségibb megfelelői, gyakran afféle minihotelek. Általában olcsóbbak és családiasabbak, mint a hotelek.
Kapcsoljuk be a térképen a Panoramio fényképszolgáltatását, és nézzük meg, miket töltöttek fel a felhasználók. Ez alapján tényleg fel tudjuk mérni, hogy tetszik-e a környék. Hívjuk segítségül a Wikipédiát is, ahol valószínűleg minden fontosat elolvashatunk a környékről, ha nem is magyarul, de angolul nagyon valószínű. Megismerhetjük így a fontosabb és kevésbé fontos látnivalókat, a közlekedési lehetőségeket, a szóba jöhető szálláshelyeket is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük