Kezdőlap » Sport » Hogyan válasszunk sportot a gyereknek?

Hogyan válasszunk sportot a gyereknek?

A mai világban jó dolog, hogyha sportol a gyerek kiskorától fogva. Általában óvodás-általános iskolás korban vetődik fel a kérdés a szülők fejében, hogy mire írassam be a gyereket? Persze számos korlátozó és meghatározó tényezőt figyelembe kell venni a választáskor: hol van az edzés, foglalkozás, milyen a légkör, mennyit kell fizetni, a gyerek egyedül is oda tud-e jutni, vagy vinni kell, mennyi időt és energiát vesz igénybe stb.
Szerencsére sok helyen már az óvodában ajánlanak sportfoglalkozásokat, tanfolyamokat, amelyek megfelelnek a kicsik fizikális igényeinek, szükségleteinek. A mozgáskoordináció fejlesztését minél hamarabb célszerű elkezdeni, a kondícionális képességekhez már szükséges egy idősebb életkor, pl. az erőfejlesztés 14-16 éven aluli gyerekeknél kifejezetten káros hatásúnak bizonyulhat. Az ügyesség és egyensúlyérzék fejlesztése viszont már korán elkezdhető.
Manapság számos sportágból választhat a család, a labdajátékoktól, teremsportoktól, vízi sportoktól kezdve egészen a küzdősportokig. Azonban az a legszerencsésebb, ha a gyermek maga dönti el, hogy mit akar sportolni. Beszélgessünk vele, magyarázzuk el neki a főbb jellegzetességet, mutassunk neki videókat, vagy vigyük el nyílt órákra, hogy ő fedezze fel, mi tetszik neki igazán. Hiszen akkor a motivációja is nagyobb lesz a rendszeres edzéslátogatásra. Kiváló ötlet az egyre több helyen megvalósuló sportágválasztó nap is, ahol számos sportágat, edzést mutatnak be a gyerekeknek, sokszor válogatott sportolók, edzők, olimpikonok segítségével.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért fontos a bemelegítés és a nyújtás az edzések alkalmával?

Mindegy, hogy milyen célból szeretnénk edzeni, milyen kondícionális szinten vagyunk, mennyi időt töltünk edzéssel, nagyon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük