Kezdőlap » Családi élet » Hogyan válasszunk példaképet?

Hogyan válasszunk példaképet?

Már kis gyermekkorunkban szükségünk van példaképre. Olyanra, amit tovább adhatunk utódainknak. Befolyásolja életünk legnagyobb részét és irányít, hogy mindig a megfelelő irányt válasszuk, és ne okozzunk csalódást. A példakép bármilyen célból születhet. De főleg a saját félelmeink legyőzésére. Lehet színész, aki legyőzi a rossz embereket és megvédi a jókat. Mindig megfelelően cselekszik, bátor, tettre kész és rengeteg kalandban van része. De példaképünk lehet egy valós személy is.

Közvetlen környezetünkből, sőt akár a saját szüleink egyike. Szeretetével, kitartásával, türelmével meggyőzi érzelmeinket, pályafutásával kiérdemli megbecsülésünket. Utánozzuk, a lehető legjobban próbálunk rá hasonlítani. Néha a ruházatát, hajviseletét, cselekedeteit vagy személyiségét utánozzuk. Bátrabbnak, feltűnőbbnek érezzük ez által magunkat, ami kiemel az emberek milliói közül. Értékrendünk kialakulásában sajátos szerepet játszik.

Különösen fontos a munkához való hozzá állás, karrier és mind ez mellett a családi béke. Mert a család eggyé tartásának hiányát is pótolni kell. Ha másként nem megy, a filmvászonról kérünk segítséget egy maszk mögé bújt képzeletbeli személytől. Róla álmodozunk, szeretjük és tiszteljük bátorságát. Félelmeinket, szorongásainkat össze kapcsoljuk sorsával, majd képzeletünkben megvéd a minden napos kockázatoktól. Vagy belebújunk a bőrébe, társak leszünk. Felruházzuk magunkat a jó tulajdonságaival, ezáltal magabiztosabbak leszünk, tetteinket a siker inspirálja, egyszóval boldogabbak leszünk. Kedves szavakra, elismerésre, biztatásra várunk, amit lehet, csak a példaképünktől kapjuk meg, mert ebben a rohanó világban nincs idejük az embereknek egymásra figyelni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük