Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan válasszunk nevet a leendő gyermekünknek?

Hogyan válasszunk nevet a leendő gyermekünknek?

A gyermekáldás során felmerül a kérdés, hogy is nevezzük el leendő kisfiúnkat vagy kislányunkat?

Igen nagy döntés ez, hiszen gyermekünk egész életében ezt a nevet fogja viselni, ezért nagyon fontos, hogy számunkra és gyermekünk érdekeit nézve is szép nevet válasszunk neki. A névválasztást kettesben kell eldönteni az anyukának és az apukának, nagyon fontos, hogy mind a kettőjüknek tetsszen a kiválasztott név.

Hogyan válasszuk ki?

Sokan a naptáras megoldásra esküdnek, a pár leül, egy délután elővesznek egy naptárat és az elejétől a végéig átnézik milyen nevek közül is választhatnak. Ahol valakinek valamelyik megtetszik, egy lapra a saját neve mellé felírja vagy csak már mind a két szülőnek tetsző neveket írják fel. Így szűkítve a kört szoktak meghagyni egy fiú és egy lány nevet. Fontos, hogy a kiválasztott nevet a vezetéknévvel együtt hangosan mondjuk ki, hogy halljuk, hogy is hangzik együtt a kettő.

Vannak párok, akik úgy csinálják, hogy mind a két szülő egy-egy lapra felírja a neki tetsző neveket, úgy hogy a másik ne láthassa, hogy mit ír fel. Amikor készen vannak, akkor egymás mellé teszik, és megnézik, hogy van-e olyan név felírva, amit mind a ketten felírtak, és ha van, akkor az a név marad, ha több ilyen név van, akkor megbeszélik, hogy melyik a kedvenc a mind a két lapon felírt nevekből.

Nagyon fontos, hogy a gyermekünk névválasztása intim dolog csak a két szülőre tartozik, nem szabd hagyni, hagyni, hogy más beleszóljon a döntésbe. A szüleinknek már megvolt rá a lehetősége, hogy nekünk nevet adjanak, a rokonoknak is meg van a saját gyermekük, akinek adtak vagy adni fognak nevet, ez a kettőtök választása legyen, mindenféle beleszólás nélkül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük