Kezdőlap » Családi élet » Hogyan válasszunk mosószert és öblítőt?

Hogyan válasszunk mosószert és öblítőt?

Nagyon sokan vagyunk háziasszonyok, édesanyák, feleségek, s ez mind azzal jár, hogy tisztán kell tartanunk otthonunkat, környezetünket, valamint a ruháinkat.

De amikor elmegyünk bevásárolni és odaérünk a tisztítószerekhez, nem sokan gondoljuk át, hogy egészen pontosan mi alapján válasszunk mosószert, vagy öblítőt? Nem is olyan egyszerű ez, mint gondolnánk. Ugyanis azt láthatjuk, de lehet, hogy mi is ezt tesszük az üzletekben, hogy először is megnézzük az árát, majd kíváncsian megszagoljuk a mosószert, de főként az öblítőt. A döntést legtöbb esetben e két szempont alapján hozzuk meg.
Több szempontot nagyon gyakran nem veszünk figyelembe, túl azon, hogy mennyire szennyezett a ruha, vagy sem, például azt, hogy felnőtt számára, vagy gyermeknek vásárolunk. Ugyanis nem mindegy.
A felnőtteknél már tapasztalatból kialakult, hogy mosószerből és öblítőből milyet használjunk.
De mi a helyzet a gyermekekkel? A gyermekek esetében fontos, hogy eszünkbe jusson az a dolog, hogy tulajdonképpen kemikáliákat /vegyszert/ vásárolunk. Napjainkban pedig egyre több gyermek allergiás valamilyen termékre, ételre, gyógyszerre és még sorolhatnám.
Mivel a ruházatunk közvetlen érintkezésben van a testünkkel, ezért erre fontos gondolnunk! Kaphatóak az üzletekben baba mosószerek, valamint öblítők is, de ha erre külön nem szeretnénk időt, vagy pénzt áldozni, akkor mindenképp olvassuk el e vásárolni kívánt termékeken, hogy azok mennyire kímélőek, vagy szenzitívek.
Számtalan változatban kaphatóak, csak egy kicsit oda kell figyelnünk! Lehet egy gyermek, de akár a felnőtt is allergiás egyszerűen csak az illatanyagra, de bármely összetevőjére a terméknek.
Ha már a mosószert nem szelektáljuk, akkor sokat segíthet mosás után a megfelelő öblítő választás, hiszen egy jól kiválasztott öblítő semlegesíti a mosószerben lévő káros anyagokat.
Mindenképp bőrbarát és kevés illatanyagot tartalmazó öblítőt használjunk, ezzel nagyon sok kellemetlenséget el tudunk kerülni.
Ellenkező esetben reakcióba léphetnek a ruháinkban lévő tisztítószerek, öblítők anyagai és kellemetlen kiütések lephetik el bőrünket, amelyek viszkethetnek, felhólyagosodhatnak, kipirosodhatnak.
Ezek a kellemetlen tünetek akár több hónapig is eltarthatnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit tanít az apuka a kislányának?

Minden apa különleges szerepet játszik a lánya életében. Az apa feladata, hogy megmutassa kislányának, milyen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük