Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan válasszunk mestereket?

Hogyan válasszunk mestereket?

Egy házfelújítás során – az elvégzendő munkálatok jellegétől, a szükséges eszközöktől és a felújítók kézügyességétől és magabiztosságától függően – nagy valószínűséggel szükség lesz egy vagy több szakképzett mesteremberre. Semmiképp ne álljunk neki egymagunkban olyan szakmunkának, amihez valamilyen speciális eszköz nem áll a rendelkezésre vagy nem tudjuk használni. Sokszor valószínűleg jobban megéri kihívni egy szakértőt, mint megvásárolni a drága szerszámot vagy felszerelést. Jó példa erre a ragaljának az elkészítése: minden vállalkozó szellemű ember képes lefesteni a lambériát és facsavarral a helyére fúrni, na de ha ehhez már egy sok tízezres létra vagy állványzat is kell, akkor inkább hívjunk olyat, akinek van.

A mesteremberek kiválasztása kifejezetten bizalmi kérdés. Ha belegondolunk, beengedünk valakit a kertünkbe, házunkba, néha még a kulcsot is rábízzuk, ha a munka vagy más ügy miatt nem vagyunk otthon, így feltétlenül megbízhatónak kell lennie. Ne szégyelljünk az ismerősi körben kérdezősködni, és csakis olyat válasszunk, akivel másnak már jó tapasztalatai voltak. Így egyszerre ellenőrizhetjük a becsületességet és a munka minőségét is.

Bátran fel lehet hívni több szakembert is, és ne restelljünk a megbízás előtt árajánlatot kérni. Kérjük, hogy külön jelölje meg, mennyi az alapanyag és mennyi a munkadíj költsége, és kérdezzük meg, menet közben felbukkanhatnak-e további tételek is a munka folyamán.
Menet közben is ellenőrizzük a munka minőségét. Ehhez el kell olvasni jó pár internetes oldalt, szakleírásokat esetleg szakkönyveket is, de egy-két délután alatt már tisztában lehetünk vele, hol vannak a mesterek által végzett munkák kritikus pontjai.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük