Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan válasszunk melltartót?

Hogyan válasszunk melltartót?

A tökéletes melltartót megtalálni az óriási választék ellenére sem egyszerű feladat, hiszen ahány nő, annyi mellméret és forma létezik. Ráadásul egy nő mellének mérete nem állandó. Befolyásolja az esetleges fogyókúra, várandósság, szoptatás, hízás, menstruáció, fogamzásgátló szedése. Sok nő mindennapjait keseríti meg egy-egy rosszul megválasztott melltartó, amely egész nap zavarhatja viselőjét, ezzel növeli a stresszhatást.
A megfelelő melltartó kiválasztásához elengedhetetlen a méretünk megállapítása. Ehhez a mellcsúcs vonalát és közvetlenül a mell alatti területet kell körülmérni. A két méret közötti különbség adja a kosár mélységét, vagyis a betűméretet: A (12-14 cm) B (14-16 cm), C (16-18 cm), D (18-20 cm), E (20-22), F (22-24) stb.
A mell alatti körméret határozza meg a számméretet: 65 (63-67 cm), 70 (68-72 cm), 75 ( 73-77 cm), 80 (78-82), 85 (83-87 cm) 90 (88-92 cm) stb.
Azonban nem elég csupán a megfelelő méretet kiválasztani, fel is kell próbálni, mert egyáltalán nem biztos, hogy tökéletesen illeszkedik felsőtestünkhöz. Ha egyik felpróbált darab sem tökéletes, akkor inkább nézzünk körül máshol is.
Próbálásnál a pántnak nem szabad sem lecsúsznia, sem bevágnia a bőrbe. Két ujjunknak be kell férnie a pánt alá. A kosárnak tökéletesen kell simulnia a keblekre. Lehajolva, karjainkat felemelve, illetve oldalra dőlve tesztelhetjük. Ha felül vagy oldalt kibuggyan belőle a mellünk, akkor nem a nekünk való melltartóval van dolgunk. Nagyon fontos, hogy a hátrésznek a lapockák alatt vízszintesen kell elhelyezkednie. Ha a pántok beállítása után is elmozdul a melltartó, válasszunk másikat.

Kisebb mellekre vásárolhatunk push-up, félkosaras, vagy pánt és varrás nélküli darabokat is. Nagy mellek esetén tanácsos teli kosaras, széles pántú melltartót választani, abból is olyat, ami nem nyomja le a melleket. A merevítő a mell vonala alatt kell fusson, nem pedig rajta. A kis melltartók kedvező tulajdonsága, hogy általában szebben vannak díszítve. Sajnos nagy méretben a díszítés nem minden esetben esztétikus.

Edzéshez akkor is vegyünk fel sportmelltartót, ha egyébként nem hordunk.
A mozgás okozta mell megereszkedés visszafordíthatatlan folyamatát nagyban megfékezi egy jó minőségű darab. Ez a kisebb kebelmérettel rendelkező hölgyeket is érinti.

A különleges szabású ruhákhoz szerezzünk be olyan melltartót, amelyet többféle módon is be lehet csatolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük