Kezdőlap » Betegségek » Hogyan válasszunk megfelelő ásványt, ha vízjegyben születtünk?

Hogyan válasszunk megfelelő ásványt, ha vízjegyben születtünk?

Az idő múlásával és a társadalmi szerkezetek változásával megváltoznak a csillagjegyek rezgései. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az időjárás és a klíma is változásnak indul ez által a környezet is változik, az emberek személyiség jegyei a környezetére adott válasz alapján fejlődnek és alakulnak.
Ezen változásokat figyelembe véve, az ókorban még más ásványokat használtak talizmánként, mint most. Milyen követ érdemes a mai kor emberének magával hordoznia, hogy gyengeségeit elnyomja. A rák jegy szülöttének az ókorban a védelmet a karneol jelentette. . A karneol egy általános erősítő hatással bíró ásvány, mely főként a tápcsatorna kezdeti szakaszán fejti ki hatását, vagyis a fogakra, az ínyre, a garatra, a gyomorra, hatással van még a vérkeringésre, a visszerekre, a tüdőre. Segít legyőzni a menstruációs fájdalmakat, illetve a vérzéseket. A jelen korban viszont célzottabb hatása van az ónixnak. Az ónix segít leküzdeni a bőrproblémákat, a gyomorfekélyt, az front érzékenységet, a hallást élesíti és hatással van a szívre és a szívből ki-belépő erekre. Lelkileg a félelem, a hangulatingadozások leküzdésében van szerepe. Növeli a magabiztosságot és a kiegyensúlyozottságot. A skorpió esetén a citrin volt az az ásvány, melyre szüksége volt a régmúlt emberének.
A citrin egy általános erősítő hatással bíró kő, mely segít az immunrendszeri bajok leküzdésében, a gyomor és emésztő problémák megoldásában. Lelki vonatkozásában pedig, főként az öngyilkossági hajlam csökkentésében jelentős, emellett erősíti az önbizalmat, és a kitartást. Mindemellett pedig szerencsehozó talizmán. Viszont a mai skorpióknak sokkal inkább a karneol erősebb és célzottabb energiáira van szükségük. Halak esetében régen jáspiskővel győzték le gyengeségeiket. A jáspis mirigyszerveink helyes működésére gyakorol jótékony hatást, illetve felső légúti problémáknak. Lelkiekre gyakorolt hatása általános, főként a közérzetre hat, és azt erősíti. Jelenleg viszont a halaknak az ametiszt a védő kövük, ugyanis annak hatásai erőteljesebbek. Az ametiszt is, mint általános erősítő ismeretes, mégis erőteljesebben hat a hormonháztartásra, az táplálkozásra, csökkenti az alultápláltságot. Hatása van a pajzsmirigyre, a látásra, a vércukorszintre. Lelkiekben akaraterő növelésben játszik szerepet, illetve alvászavarok esetén nyújt segítséget. Szerencsét hozó kőként is számon tartják. A vízjegy szülötteinek főként a kiegyensúlyozott növelése érdekében kell újabb talizmán kővel felszerelkezniük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük