Kezdőlap » Betegségek » Hogyan válasszunk megfelelő ásványt, ha levegőjegyben születtünk?

Hogyan válasszunk megfelelő ásványt, ha levegőjegyben születtünk?

Az idő múlásával és a társadalmi szerkezetek változásával megváltoznak a csillagjegyek rezgései. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az időjárás és a klíma is változásnak indul ez által a környezet is változik, az emberek személyiség jegyei a környezetére adott válasz alapján fejlődnek és alakulnak.
Ezen változásokat figyelembe véve, az ókorban még más ásványokat használtak talizmánként, mint most. Milyen követ érdemes a mai kor emberének magával hordoznia, hogy gyengeségeit elnyomja. Az ikreknek régen a mohaachát segített az élet megpróbáltatásait leküzdeni. A mohaachát az allergia leküzdésében, a vérerek, a hasnyálmirigy támogatásában, a cukorbetegség és fekélyek csökkentésében játszanak szerepet. A gyulladások leküzdésében is jelentős szerepe van. Lelkileg pedig növeli az önbizalmat és a megbízhatóságot. Viszont helyette a modern korban a macskaszem vagy más néven tigrisszemnek van szerepe. A macskaszem főként a megbetegedések ellen hatásos, mind vírusos mind bakteriális fertőzések ellen védelmet nyújt. Szerepe van a májjal kapcsolatos betegségek gyengítésében, illetve a csontok erősítésében. Szerencsekőként is számon tartják, de emellett, főleg a belső harmónia kialakításában nélkülözhetetlen.
A mérlegként napvilágot látott emberek életében régen főként az akvamarin volt jelentős. Az akvamarin fontos a táplálkozásszabályozásban, a csontok és fogak erősítésében, a fekélyek kialakulásának csökkentésében, a belső szervek homeosztázisának fenntartásában. A tájékozódási képességet és a rátermettséget erősíti. Ehelyett hasznosabb a modern mérlegnek a turmalin. A turmalin különböző színűek vannak belőle, fekete, kék, zöld és rózsaszín, hatásunk kissé tér csak el, főként, az idegrendszerre vannak jó hatással, a gyulladások ellen nyújtanak védelmet. A nemi betegségek ellen és a nyirok rendszer védelme érdekében hatásosak. Szerepük van az alvászavar leküzdésében és a koncentráció növelésében. A vízöntőnek főként az ametiszt nyújtott védelmet az ókorban.
Az ametiszt is, mint általános erősítő ismeretes, mégis erőteljesebben hat a hormonháztartásra, az táplálkozásra, csökkenti az alultápláltságot. Hatása van a pajzsmirigyre, a látásra, a vércukorszintre. Lelkiekben akaraterő növelésben játszik szerepet, illetve alvászavarok esetén nyújt segítséget. Szerencsét hozó kőként is számon tartják. Jelenleg viszont a tigrisszem az, amely jótékony hatást gyakorol a vízöntőkre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük