Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan válasszunk magassarkút?

Hogyan válasszunk magassarkút?

A magassarkú kiválasztása, minden nő számára idegtépő feladat. Jól áll? Tudok benne járni? Gyakori kérdések ezek, amikre nem mindig a helyes válaszokat kapjuk. Vegyük először azt az egyszerű tényt, hogy nem mindegy kivel megyünk el vásárolni. Ha a kísérőnk férfi, akkor nagy valószínűséggel egy szuper szexi (és persze kényelmetlen) cipővel fogunk távozni, amiben aztán pózolhatunk a tükör előtt. Ha a barátnőnk kísér el, lehet elfogult lesz és akkor is azt mondja, hogy szuper, ha nem is teljesen igaz.

Mielőtt megvennénk a kiszemelt darabot nézzük végig a legfontosabb szempontokat, amik segíthetnek a kiválasztásban.
Mindenképpen olyan magassarkúban merészkedjünk ki az utcára, amiben nem fogunk úgy toporogni, mint egy pingvin, arról nem is beszélve, hogy egy- egy szép cipő sarka elég hamar feladja a küzdelmet, ha nem helyesen hordjuk. Ha a tűsarkúban nem érezzük magunkat biztonságban, akkor a telitalpú cipők lesznek az ideálisak, amik mellesleg virágkorukat élik. Persze a magasság kiválasztásánál nem csak ez az egy szempont van. Vegyük figyelembe a saját (és persze párunk) testmagasságunkat, illetve testalkatunkat is. Ha alacsonyak vagyunk, bátran röpülhetnek a centik, ha nagyon magasak vagyunk, akkor sincs semmi veszve, bár nem biztos, hogy a tizenkét centis platform csoda az ideális megoldás. Egy – egy közepes vagy törpesarkú cipő éppolyan jól mutat, mint a tűsarkú társai, éppen ezért hölgyeim dobjuk a szekrénybe a balerinát, ha lehet magassarkút is húzni. A választást befolyásolhatja a testalkat is. Megnyugtatok mindenkit, ez nem olyan, mint a farmer… zsebes, nem zsebes, trapéz, répa… A magassarkú minden hölgynek jól áll, hiszen nyújtja a lábat, feszesebbnek tűnik tőle a testünk, megemeli a feneket, kecsesebb járást biztosít, az elismerő tekintetekről nem is beszélve. Ha őzikelábakat szeretnénk, akkor a telitalpú fazonok az ideálisak, hiszen optikailag még inkább nyújtják a lábunkat.

Milyen legyen a formája? Kerek orrú? Hegyes orrú? Tűsarkú? Telitalpú? Vastagsarkú?
Hölgyeim a 2014 – évi divatot tanulmányozva, azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy semmi sem tabu! Jöhet az összes fazon sorba, az idei divat ugyanis minden megenged, csak a képzeletünk (és persze a pénztárcánk) szabhat határt. Apropó pénztárca, ha éppen nem most szakadt ránk a bank, akkor törekedjünk az alap darabok beszerzésére, mielőtt őrült ámokfutásba kezdenénk és felvásárolnánk az egész cipőboltot. Az alapdarabokat a ruháink határozzák meg leginkább. A legfontosabb itt is a kis fekete, hiszen az bármilyen ruhával kombinálható. A további színekhez szükség lesz egy alapos gardrób vizsgálatra is. Tegyük fel a legfontosabb kérdést: Melyik az a szín, ami a legtöbb ruhámhoz illik? Ha megtaláltuk ne késlekedjünk, vegyük meg, de vigyázzunk a minőségre, hiszen a lábunk egészsége is fontos.
Balesetmentes :) közlekedést kívánok minden kedves hölgynek az új cipőkben!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük