Kezdőlap » Étel » Hogyan válasszunk konyhai botmixert?

Hogyan válasszunk konyhai botmixert?

Amikor egy nőnek választani kell konyhai elektronikai eszközt sajnos többnyire tanácstalanul állunk az áruház három sora előtt, és rendszerint a kedvenc színűnk alapján döntünk. Sok esetben ez nem jelenti azt, hogy rosszul döntünk, de mi alapján érdemes dönteni? Mérlegelnünk kell, mennyit is költhetünk az adott eszközre, ha ezt behatároltuk akkor az adott határon belül érdemes szétnézni. Minden esetben lesz nagyon olcsó, megfizethető és borzasztó drága. Ajánlani tudom a megfizethető kategóriát, ugyanis a nagyon olcsó jellemzően rövid élettartalmú. Figyelembe kell vennünk, hogy egy mixer esetén a fém erősebb és ellenállóbb, mint a műanyag. Konyhai eszközök esetén a legjobb választás, a rozsdamentes acél. Vagyis érdemes az alapanyagra figyelmet fordítani. Ha mindennapos használói akarunk lenni az eszköznek, akkor jobb az ellenállóbb anyagú eszköz megvásárlása. Következő szempont, mire is szeretnénk használni, avagy milyen tartozékok járnak hozzá. Egy mixer esetén előfordul az egyéni kialakítás, vagyis, hogy kevéssé kompatibilis más edényekhez.

Ezt figyelembe véve, nem érdemes egy csillogó-villogó jobbra hajlított, balra hajlított eszközre beruházni, mert nem fogjuk tudni használni akkor, ha eltörik a saját edénye. Amit persze a gyártók is tudnak, és nem fogunk tudni hozzá szerezni csak úgy. Következő a teljesítmény, ez egy nagyon fontos kritérium, de mit is jelent pontosan? Watt a mértékegysége a teljesítménynek, és az egy másodperc alatti munkát adja meg. Egy munkagépnek, ez alatt azt értjük, hogy egy olyan eszköznek, mely napi szinten használatban van, ilyen lehet egy fúrógép, egy nagy teljesítményű konyha robotgép egy étteremben minimum 1000W-osnak kell lennie. Vagyis, egy háztartásban, érdemes egy 500-750W-os eszközt választani. Ha ettől kisebb, természetesen akkor is fog működni, de jellemzően hamarabb “elfárad” vagyis hamarabb túl melegszik a készülék használat során. Végül, de nem utolsó sorban mivel mindig marad legalább három jó, közülük választani nem egyszerű, így marad a szín, alak és forma, ami alapján eldől, hogy melyik eszköz lesz konyhánk új tagja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen uzsonna süteményt készíthetünk?

Uzsonna süteményeknek nevezzük azokat a süteményeket, amit reggelire, napközben illetve uzsonnára fogyasztunk. Így szól a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük