Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan válasszunk kerti bútort ?

Hogyan válasszunk kerti bútort ?

A kerti bútorok különféle anyagokból készülnek, műanyagból, fémből ) alumínium, öntött vas, acélcső stb.), rattanból és fából. Mindegyik anyagnak megvannak az előnyei és a hátrányai. A műanyag bútor (újrahasznosított műanyag) időjárásálló, UV sugárzásnak ellenálló, könnyen kezelhető, alaktartó, színtartó, törés- és kopásálló.

A rattan és az alumínium könnyű és stabil, ezért kiválóan alkalmas a kerti bútorokhoz. A vas és acél csak megfelelő felületkezeléssel lesz időjárásálló, és a legtöbb faanyagot is kezelni kell, kivétel ez alól a tíkfa, amely időjárásálló, és semmiféle felületkezelést nem igényel. Ha a kerti bútort gyakran kell áthelyezni, akkor érdemes könnyebbet választani. Előnyös, ha a székek egymásba helyezhetők vagy összecsukhatók, és ha a padok és asztalok is összecsukhatók. A sűrűn lakott területeken nincs hely széles és magas falak építésére, amelyek védelmet nyújtanak a kíváncsi tekintetektől.

Mégis vannak hatásos megoldások. Egyre többen választják a természetes alapanyagokat a kertben, pl. fűzfavesszőt, csarabot, nádat, bambuszt és fát. Ügyes növénybeültetéssel a legmagasabb kerítés is díszítőelem lehet, mint a kúszó klemátisz, az aranysárga boróka, az egymástól elütő színű örökzöldek és a tatárvirág. A kerti bútorok variálhatók ée olyan praktikus elemeket tartalmaznak, mint a grillkocsi, tálalókocsi, napernyő stb.; a fekvőszékek és asztalok stabilak; a csavarok és más fém alkatrészek horgonyzottak, ill. sárgarézből készülnek, nem korrodálódnak.

A fából készült bútoroknál a csapok korróziómentes anyagból, fából vagy műanyagból készülnek. A huzat levehető, a kárpit tartós és tisztítható, jól szellőzik, és ellenáll a napsugárzásnak. A műanyag önmagában színezett, ezért a karcolások kevésbé észrevehetők.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan rendezzük be a lakást?

A Lakberendezésben nincsenek szabályok. Ez mindenki egyéni ízlésétől, és persze pénztárcájától függ. Nincsenek megkötések, viszont …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük