Kezdőlap » Sport » Hogyan válasszunk kerékpárt?

Hogyan válasszunk kerékpárt?

Első lépésként el kell dönteni, hogy mire is használjuk a kerékpárt. Ha sportolni szeretnénk értelemszerűen a sportágnak megfelelő kerékpárt vásároljuk meg, viszont, ha közlekedni szeretnénk vele, akkor már nem ennyire egyértelmű. Ugyanis hétköznapi közlekedésre többféle kerékpár létezik. Van a városi bicikli (citybike), trekking, országúti vagy montain bike. Mindegyik más kerékpározási stílusra alkalmas. Ha nagyon határozatlanok vagyunk érdemes ismerősök biciklijét kipróbálni.
Először is nem kell túl drága bicikli a mindennapi tekeréshez. Minél egyszerűbb, annál jobb. Viszont, fontosak lehetnek néhány felszerelés. Például nem kell teleszkópos legyen, de a sárvédő és a láncvédő megvédi a ruhádat, így tisztán tudsz megérkezni.
Biciklit mindig szakboltban vegyél, mert minőséget kapsz és bármikor visszaviheted, ha valamilyen karbantartási problémád van. Segítenek kiválasztani a neked megfelelő bringát és ki is próbálhatod. A hiper- és szupermarketekben kapsz egy dobozolt bringát, amit majd el kell vinned egy szakboltba, hogy összeszereljék és beállítsák. Ezenkívül munkadíjat is számolnak.
Ha úgy döntesz, hogy interneten veszel biciklit, kérd ki egy hozzáértő véleményét. Mindig figyelj, hogy a testmagasságodnak megfelelő méretű legyen. Ehhez számos táblázatot találsz a neten.
Amikor már megvetted a kerékpárt indulás előtt át kell nézni pár dolgot. Amit te is meg tudsz csinálni, hogy ellenőrzöd a kerekek nyomását, a fékeket és a világítást. A fékeknél figyelni kell, hogy hosszabb használat után mennyire koptak el a fékpofák. A láncot rendszeresen olajozni kell, nem szabad megvárni míg berozsdásodik. Ezeket a karbantartási munkákat bárki pillanatok alatt el tudja végezni, de a szakszervizben is gyorsan megcsinálják. Ha semmi gond nincs a biciklivel, akkor is érdemes három havonta megnézetni egy szakemberrel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük