Kezdőlap » Karácsony » Hogyan válasszunk karácsonyfát ?

Hogyan válasszunk karácsonyfát ?

A fenyőfák ára az elmúlt évekhez képest nem sokat változott, most is körülbelül hasonló árakat lehet majd várni.
A sok szép Normand meg ezüstfenyők között szerényen megbújik az ára miatt méltán népszerű lucfenyő. A lucfenyőnek rövidek a tűlevelei, az ágai ritkásabbak, erőteljesen hullatja a leveleit 6-8 nap után, tehetjük akár vízbe is, de vízágyban így is csak 3-4 napot tudjuk késleltetni a tűlevélhullást, tehát számítani kell rá, és takarítani. Viszont csodás az illata.
Címkével ellátott, termelt fát érdemes csak venni, ami annyit jelent, hogy kizárólag a karácsonyfa állításra termelik, és valóban egy cserepes (földlabdás) fa ültetése igen szép dolog, főleg, ha azért veszünk cserepes fát, hogy azt majd kiültessük. Ez tökéletesen környezetbarát megoldás, és bizonyos helyeken vásárolt fák fele árát vissza is fizetik az ünnepek után. Az ilyen cserepes fát a lehető legkevesebb ideig tartsuk a lakásban, meghatározott időszakonként locsolgassuk, és ne vágjuk vissza a leveleket rajta.
Várható ára: 2000 forint/m.

Sokan azon is morfondíroznak, hogy fenyő vagy műfenyő. A műfenyőben már több van, nem csak az a műanyag, amelyet a legtöbben ismernek, vannak már „nem igazi” fenyők fából, filcből , papírmasésból is. Ezeket leginkább a különlegességet kedvelők vásárolják.

Az ezüstfenyőt azért szeretik nagyon, mert klasszikus, rusztikus a színe, formája, kicsit ágas-bogas, nem annyira túlszabályozott, mint a Normand, hátránya, hogy viszont nagyon szúr, és gyantásabb is, az illata viszont pótolhat minket, hiszen olyan igazi kellemes fenyőillata van.
Várható ára: 3000 forint/m.
A Norman fenyő általában nagyon magas, termesztésnél néha visszacsippentik az ágakat, hogy minél szimmetrikusabb, egyenletesebb szabályosabb legyen. Ezekkel rengeteget kell foglalkozni, majdhogynem művészet, mire egy ilyen fát kialakítanak. Várható ára elég változó, métere 6000 forinttól kezdődik, de 2, 5-3 méteres fa akár 25-30 ezer forintba is kerülhet.
Természetesen az árak változóak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük