Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan válasszunk gyerekülést?

Hogyan válasszunk gyerekülést?

A babák számára fontos, hogy utazáskor is, amikor autóval megyünk valahova, még ha csak egy rövid utat teszünk meg, akkor is legyen mindig biztonságosan bekötve, illetve az ülését is rögzítsük megfelelően. Menetiránynak háttal utazni akár ötször biztonságosabb, hiszen a gyermek feje arányosan sokkal nagyobb a testéhez képest, így az előrebukó fej, nyaksérülést okozhat, míg ha háttal van ültetve, az ülés pajzsként védi az egész testét, és stabil tartást ad neki, így ha esetleg hirtelen lefékezünk akkor is stabilan tartja a baba testét.
Fontos, hogy jó méretű ülést válasszunk a babának, nem szabad abba a hibába esni, hogy majd úgy is belenő. A biztonsági ülés a gyermek életét védi, ezért mindig a méretének megfelelő legyen használva, ne sajnáljuk rá a pénzt, mert lehet, hogy életet menthet meg.
Olyan babaülést vegyünk, amely el van látva a megfelelő EU szabványos kóddal, hisz így bizonyosodhatunk meg róla, hogy a gyermek számára teljesen biztonságot fog nyújtani. A vásárlásnál, mindig úgy vegyük csak meg az ülést, hogy a gyermeket ültessük bele és a megvásárlás előtt próbálja ős is ki, az ülést, és csak akkor vegyük meg, ha teljesen passzol a gyerek méretéhez, és kényelme tartást biztosít számára. Ha meg van a megfelelő méretű ülés, érdemes olyant venni, amelynek levehető a huzata a könnyebb takarítás miatt, és el van látva izzadás felszívó anyaggal, legyen inkább természetes a fedőanyaga, így nem fog befülledni a gyermek az autóban való utazás alatt. Mivel az autó levegője lehet, hogy melegebb, főleg nyáron, mint a kinti hőmérséklet nagyobb az esély rá, hogy a pici izzadni fog.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük