Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan válasszunk ékszert ajándékba?

Hogyan válasszunk ékszert ajándékba?

Karácsony közeledtével sokak bepánikolva rohangálnak az ajándékok után és próbálják a legjobb megoldást megtalálni. Nőknek mindenféleképpen biztosan befutó ajándék lehet egy szép ékszer, hiszen ezekből sosem elég nekik. Természetesen a férfiakat is meglephetjük egy szép darabbal, de talán ők nehezebb feladatot jelentenek.

Mielőtt belekezdenénk a vásárlásba gondoljunk át néhány dolgot! Először is, hogy az adott személy mennyire szereti az ékszereket. Biztosan szeret valamilyen csecsebecsét, de jó előre meghatározni azt, hogy melyikkel nem trafálhatunk mellé. A lehetséges megoldások: gyűrű, hajtű, fülbevaló, nyaklánc, karkötő, bross.
A brosst azoknak vásároljunk, akik szeretik inkább maguk helyett a ruháikat díszíteni és szinte soha nem látunk rajtuk egyéb ékszert.
A hajtűt csak akkor válasszuk, ha az illető kényes a hajára és kifejezetten szereti magát csinosítani. Ez egy olyan plusz kiegészítő, amely nem mindenkinek hasznos.
A gyűrű esetében nehéz a dolgunk, ezt csak akkor vásároljuk, ha biztosan tudjuk a megajándékozott méretét. Csenjük el egy gyűrűjét vagy egy közeli hozzátartozó segítségét kérjük. Még ebben az esetben is belefuthatunk egy rossz méretbe, így igencsak mérlegelendő ez megoldás.

A totális befutó mindenféleképpen a nyaklánc vagy a karkötő lehet. Ezekkel nem foghatunk mellé, hiszen a méret kevésbé számít, valamint ha klasszikus darabot választunk, akkor azt biztosan viselni fogja a megajándékozott személy.

Fontos még mérlegelnünk, hogy ezüst, arany vagy bizsu ékszert válasszunk: ha a már meglévő ékszerek nemes fémből készültek, akkor őt biztosan ne lepjük meg bizsuval, hiszen nagy valószínűség szerint nem fogja viselni a darabot. Ha vegyes a kollekció, akkor bátran vásároljunk bizsut, ugyanúgy fogja azt értékelni, mint az aranyat vagy az ezüstöt. Manapság már a bizsu ékszerek is legalább annyira megbecsültek, mint az ezüst darabok, így nem vallunk szégyent egy ilyen ékszerrel sem.

Amit sose felejtünk el: kérdezzük meg vásárlás előtt, hogy esetleg cserét vállalnak e így az ünnepek környékén, biztosan nem fognak csodálkozni és szívesen felajánlják a lehetőséget.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ápolási tippek a feszes dekoltázsért

A dekoltázs bőrét a mellizmot edző gyakorlatokkal, illetve a megfelelő ápolással is feszesebbé tehetjük. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük