Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan válasszunk dioptriás napszemüveget?

Hogyan válasszunk dioptriás napszemüveget?

Ha az ember látása jó, nem gond számára a napfény káros sugarai ellen védekezni. De lakosságunk jelentős százaléka szenved rövidlátásban, távollátásban, illetve asztigmatizmusban. Számukra szinte elengedhetetlen a nyári hónapokban, autóvezetés közben, esetleg sítúrán a magas hegyek között egy dioptriás napszemüveg. Mert bizony nagyon kellemetlen a hunyorgás a napsugarak ellen, csökkenti a látásunk, és megerőltetjük szemünket.
Kontaktlencsét is viselhetünk napszemüveg alatt, viszont ezzel az a gond, hogy a szél, a levegő hatására, a szem kiszáradhat, és viselésük kellemetlenné válik, csak ártunk szemünknek.
Megoldás lehet az automatikusan sötétedő szemüveglencse, de ha igazán jót akarunk, akkor szakemberhez fordulunk, aki segít.
Válasszunk dioptriás napszemüveget, amelyeket ma már számos divatos kerettel, és választható színnel egyedivé varázsolhatunk. Nem fogunk lemaradni a trendi napszemüvegektől, hiszen ebben az esetben is tudunk hasonlót választani. A dioptria méretétől függően választhatunk keretet, de lencseszínben igazán egyedi stílust alakíthatunk ki.

Szemüvegünk választásánál vegyük figyelembe arcunk formáját:
• A kerek arcot ellensúlyozza, kontrasztosabbá teszi a téglalap alakú szemüvegkeret és lencse, vagy a lefelé keskenyülő forma. Mindenképpen olyan keretet válasszunk, ami nyújtja az arcot, legideálisabb egy aszimmetrikus forma.
• Szögletes archoz, hogy egyensúlyba hozzuk az arc formáját, válasszunk kerekded formájú keretet és lencsét.
• Hosszúkás arcúak válasszanak szögletes keretet, számukra nagyméretű forma igen előnyős.
• Szív alakú archoz tökéletesen illik a macskaszem – forma, követi az arc vonalát.
• Ovális archoz szinte bármilyen formájú keret illik, hiszen az arc teljesen szimmetrikus, itt csak a gazdag választék lehet gond.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Természetes stresszoldás

Számtalan stressz ér minket nap-mint nap, mi magunk sokat tehetünk a kiegyensúlyozott életünkért. A szabályok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük