Kezdőlap » Befektetés » Hogyan válasszunk bankot?

Hogyan válasszunk bankot?

A mai világban, amikor az emberek a fizetésüket már nem borítékban kapják kézhez készpénzben a hónap végén, hanem bankszámlára utalják át munkájuk gyümölcsét, elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk bankszámlával és bankkártyával. Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni új bankszámla nyitásakor?
Nehéz a választás, hiszen rengeteg bank van szerte az országban, egy városon belül is lépten-nyomon bankokba botlunk, amik mind csalogatnak minket, hogy az ügyfelükké váljunk. Ebben a bőség zavarában érdemes minden bank kínálatát alaposan átböngészni, hogy megtaláljuk a számunka legideálisabb és legjobb kondíciókkal bíró számlacsomagot.
Mit takar ez az ideális számla? Mindenekelőtt keressünk olyat, ami a lehető legkevesebb pénzt vonja le tőlünk ilyen-olyan címszóval. Senki sem fizet szívesen feleslegesen olyan szolgáltatásokért, amiket nem is vesz igénybe.
Válasszunk a korosztályunknak megfelelő számlát. Szinte minden bank gondol a fiatal felnőttekre, és kedvező feltételek mellett nyithatnak ifjúsági számlát, ami körülbelül 25-26 éves korig érvényes. A felnőtteknek is körültekintőnek kell azért lennie, hiszen nem mindegy, hogy a bank havi számlavezetési díj címén mennyi pénztől foszt meg minket hónapról hónapra. Pár száz forint spórolás is sokat jelenthet hosszú távon. Érdeklődjünk utána, hogy bizonyos összeg lekötése esetén kapunk-e kedvezményeket. Sok banknál ha ez a feltétel teljesül, ingyenesen vezetik a számlánkat. Ugyanez vonatkozik arra is, ha eleget tudunk tenni annak a megkötésnek, hogy havonta X összeg érkezik 1-2 részletben a számlánkra. Állandó fix fizetéssel rendelkezők, ha a fizetésük eléri ezt a minimálisan meghatározott összeget, már meg is felelnek ennek a feltételnek.
Továbbá érdemes utána nézni, hogy mennyibe kerül a bankkártya évente, hogy van-e plusz díja a banki átutalásnak, havonta hány alkalommal vehetünk fel ingyen készpénzt az automatákból. Szóval minden apró részletet figyelembe kell venni, mérlegelni őket, és a legolcsóbb, legkedvezőbb feltételek mellett nyissunk számlát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fektessünk be?

Általában befektetni pénzt szoktunk annál a banknál, ahol tag ügyfelek vagyunk – és ahol folyószámlánk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük