Kezdőlap » Családi élet » Hogyan válasszunk banki hitelt?

Hogyan válasszunk banki hitelt?

A hitellehetőségek elérhetővé vállalásával hirtelen olyasmiket is megvásárolhatunk , amikre azelőtt évekig gyűjtöttünk. Néha nem gondoljuk végig, valóban szükségük van-e a hitelre, vagy, hogy miből fogjuk visszafizetni.
A bank nem emberbaráti szeretetből, hanem profitszerzés céljából kínál kölcsönt. Mindenekelőtt a végső költségeket vegyük figyelembe. Sokan automatikusan azt képzelik, hogy a reklámban szembeötlően feltüntetett számadat a tényleges adósságterhet testesíti meg. Mindenképpen nézzük meg, milyen más, egyéb kiadások terhelik még a hitelfelvételt.
Számos járulékos költség van, és sajnos még a teljes hiteldíjmutató (thm) sem tartalmazza mindezeket. Ha például lakáshitelt akarunk felvenni, számolnunk kell az értékbecslési díjjal, a hitelkeret-beállítási jutalékkal, a fedezetkezelési díjjal, az ügyintézési díjjal, a hitelbiztosítási érték megállapítási díjával, a tulajdon lap, a közjegyző költségével és még számos kiadással. Egy tízmillió forintos hitelnél 200-300 ezer forintot is elérhet a járulékos díjak összege.
Érdemes akár több hiteltanácsadóval is egyeztetni, különösen, ha nagyobb összeget kívánunk felvenni, hiszen egyetlen szakértő sem lehet naprakész a számtalan bank akciós ajánlataiban. A hiteltanácsadó szakértelme a hitelösszeg 1-2 százalékába kerül – ezt a jutalékot csak akkor kell kifizetnie, ha végül az adott tanácsadó közreműködésével veszünk fel hitelt- de ő ismerhet olyan kisebb bankokat, amelyek jobb konstrukciókat kínálnak.
Kérjünk ajánlatot több banktó: számítsák ki az adott feltételek alapján x futamidőre a havi törlesztőrészleteket, valamint a visszafizetendő teljes összeget.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látványos akváriumot viasz-zseléből?

A zselégyertyából nagyon szép, látványos akváriumot készíthetünk. Ehhez a legmegfelelőbb a színtelen zselé, mivel abban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük