Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan válasszunk babaruhát?

Hogyan válasszunk babaruhát?

A kisbabák ruházatának megválasztásakor jóval több szempontot kell figyelembe venni, mint a nagyobb gyerekek vagy a felnőttek esetében.
Először is, a méret: a picik pillanatok alatt növik ki a ruháikat, ezért nem érdemes túl sokat venni a kisebb méretekből. Ehelyett inkább mossunk gyakrabban, hiszen az étel- esetleg pisifoltos ruhácskákat amúgy sem hagynánk napokig mosatlanul heverni.
Fontos figyelembe venni az évszakot is: a nyári babáknak nincs szükségük kisebb méretű kabátokra, kardigánokra. Ügyeljünk rá, hogy a nyári időszakban a baba túlmelegedése sem előnyös. Általában a kicsit eggyel több rétegbe kell öltöztetni, mint amennyiben mi érezzük magunkat komfortosan.
Az öltöztetés megkönnyítésére válasszunk bebújós helyett inkább gombos, patentos darabokat. Néha a gyerekek egyáltalán nem szeretik, ha öltöztetik őket.
A ruha anyaga legyen puha, de nem nyúlós. Célszerű pamutot választani. A műszálas anyagokat kerüljük, mert a tapintásuk ugyan hűvös, de könnyen bele lehet izzadni. A színes ruhák előnyösek, mert a babát is jobban elszórakoztatják, mint az egyszerű, fehér darabok, de a mosásuk kicsit nehezebb. Válasszunk olyat, ami valószínűleg nem fogja engedni a színét.
Hagyjuk el a csipkés, szalagos, széles mandzsettás, galléros darabokat. Ezek nemcsak fölöslegesen túldíszítettek – és nem is trendiek – hanem veszélyesek is. A kisbaba keze beleeakadhat valamelyik részbe, ami balesethez vezethet. Rosszabb esetben lenyel egy leszakadt darabot, ami fulladást okozhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tanítsuk járni a babát

Ha gyermekünk elérte az ideális kort, és látjuk, hogy próbálkozik a lábra állással , akkor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük