Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű melltartót?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű melltartót?

A melltartó vásárlás az egyik legkényesebb téma minden nő életében. Habár shoppingolni legtöbbünk szeret, sőt imád, ez a része valahogy mégsem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. Sok a hibázási lehetőség ugyanis, mivel több helyen is tökéletesen kell illeszkednie testünkhöz, méreteinkhez. Lássuk, melyek a legfontosabb szempontok, amik megkönnyítik a választásunkat.

A melltartók számozása bizonyára senki számára sem ismeretlen. Ezek egy számból és egy betűből állnak. Nézzük át a jelentésüket.
A számok a mell alatti méretet jelölik, amit egyszerűen lemérhetünk magunkon is. A mérőszalagot szorosan körbetekerjük magunkon a melleink alatt. Ez fogja meghatározni, milyen számozású fehérneműre van szükségünk. A számok ötösével emelkednek, így mindig az általunk mért számhoz legközelebbit válasszuk. Ha például 78 centit mértünk, a tökéletes melltartóméret a 80-as számunkra. Ha viszont 76-ot, akkor a 75-ös méret való nekünk.

A betűk a kosárméretet jelölik. Ennek értékét úgy kapjuk meg, ha lemérjük a mellbőségünket. Ezt a mellbimbók magasságában tehetjük meg, természetesen melltartó nélkül. Fontos, hogy a hátunkon is a mellbimbók magasságában legyen a szalag, így lesz tökéletes a mérés. Az így kapott számból vonjuk ki a mell alatt mért számot, és így határozhatjuk meg a kosárméretünket. Ha például a mellbőségünk 100 centi és a mell alatti méretünk 85 centi, a 15 centis különbséggel C kosarat kell választanunk. Íme, egy áttekinthető mérettáblázat:
A kosár – 12 cm
B kosár – 12-14 cm
C kosár – 14-16 cm
D kosár 16-18 cm
DD vagy E kosár – 18-20 cm
F kosár – 20-22 cm
G kosár – 22-24 cm
A legbiztosabb természetesen, ha mindig felpróbáljuk az áhított darabot, hiszen a méretezés sem feltétlenül tökéletes és azonos mindenütt. Fontos, hogy figyeljünk erre, hiszen a rossz méret nem csupán kényelmi, de egészségügyi problémákat is okozhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük